Nehéz vezetni egy RC model repülö gépet?
üdv
Megtetszetet ezzek a gépek illetve az áruk sem drasztikus ,csak attól félek h nem fogom tudni vezetni..
Nagyon bonyulult egy ilyen gépet vezetni ?
Linket is adok :
A tapasztalatok és véleményeket elöre is köszönöm.
A repülőgépek vezetéséhez jó térlátás kell. Gondolj csak arra, amikor a repülőgép veled szemben repül, ekkor felcserélődnek az irányok.
Egyébként nem bonyolult vezetni, valahol mindeninek el kell kezdeni. Csak az a lényeg, hogy eleinte ne orrba szájba told neki, és ne reptesd túl messzire, mert könnyen a fa lombján végezheti. :)
True story..
Ha tényleg bele akarsz kezdeni, akkor keress fel a környékeden található egyesületet/modellező klubot/ csapatot. Induláskor nagyon sok hasznos infót kaphatsz, és nem mellesleg tapasztaltabbaktól tudsz tanulni. Egymagadban nem ajánlanám, egyik ismerősöm is vette egy szettet, kérdezett egy-két alap dolgot, majd két nap múlva írta, hogy sajnos már darabokban van...
Nem egyszerű az irányítás, de ehhez is érzék kell, kinek mennyi van. Nekem elég jól ment, amikor kezdtem, voltak akiknek kevésbé. Viszont gondold végig nagyon a dolgokat, mert hosszabb távon igencsak drága hobby, én emiatt hagytam fel vele, kb 7 évet repülőztem/építettem... Sajnos sok olyan modellezős embert ismertem meg, akikkel nem vagyok egy súlycsoportban anyagilag, és még én 2,5; 4,7; és 10ccm-s repülőkkel repültem egyre több 20-30-50ccm-es vett körül...
Ráadásul elsőre, vagy oktató távirányítóval kéne próbálnod, vagy vitorlázóval, vagy legalább egy tapasztalt legyen melletted, aki amikor szükséges kiveszi a kezedből...
Tapasztalatból beszélek, volt egy alkalom, amikor 6 haveromat engedtem meg repülni vele, vagyis kipróbálni, 5ből majdnem repcsi törés lett, úgy kaptam ki a kezükből, egynek ment úgy valahogy... De nem akarom elvenni a kedved tőle, csak ajánlom keress valakit, aki tud segíteni, nagyon sok kínlódástól és pénz elszórástól kíméled meg magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!