Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Van egy gitárhúrkészletnek...

Van egy gitárhúrkészletnek "szavatossága" hogy meddig áll el érintetneül?

Figyelt kérdés
lehet hülyeséget kérdezek de még elég tudatlanka vagyok. szóval lecseréltem a húrokat most először a klasszikusgitáromon, de 2 készletet vettem egyrészt ha nem sikerülne és elszakadnának felkészültem, másrészt jó lesz később egy újabb újrahúrozáskor nem kell megint utazni a hangszerbolthoz. arra viszont nem gondoltam hogy van ezeknek ilyen idejük ameddig eláll, vagy évekkel később is felhasználhatók a bontatlan csomagból? vagy idővel tönkremennek ezek maguktól is? gondolok itt levegő oxidációjára a bevonatos húroknál pl..bár egy lezárt zacsiban van szóval nem tudom.
2009. szept. 1. 14:31
 1/3 anonim ***** válasza:

A munosegtol fugg...nekem volt ugy hogy 2 evet tartott(jocskan hasznaltam az eredeti hurok a gitaromon) volt ugy, hogy elpattant mar 2. alkalomkor...

legutobb A'ddario hurokat vettem es nagyon reg megvan mar...

most stagg hurok vannak a Stagg (femhuros) gitaromon es jol tart az is...

tarold szaraz huvos helyen es akkor nem lesz baja...egy hurkeszlet kb min. fel evig kene tartson!

2009. szept. 1. 15:18
 2/3 anonim ***** válasza:

Általában 3 havonta szokták cserélni, de például az akusztikusomon azóta ugyanazok a húrok vannak mióta megvettem (2-3 éve). Egy idő után már rosszul hangzik, de ha téged ez nem zavar, nem kötelező cserélni.

Szerintem is vegyél egyébként D'addariot, én is azt használom és nagyon jó. Olcsó is, tartós is. A Staggtól viszont a hányinger kerülget.

2009. okt. 28. 16:38
 3/3 anonim ***** válasza:
Ja most nézem, nem is a kérdésre válaszoltam... nembaj, ha a a gitáron használva is eltart 3 éve, akkor bontatlanul sem lesz vele gond:)
2009. okt. 28. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!