Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Most csak én nem tudok számoln...

Most csak én nem tudok számolni, vagy ez el van rontva?

Figyelt kérdés

Olvastam a wikipédiában George Jungról, hogy 1942-ben született és 1984-ben csukták le. Kapott 50 évet és 72 évesen szabadul.

De én ezt nem értem. Ha 42 évesen csuták le és kapott 50 évet, akkor nem 92 éveen szabadul? Vagy ezt most akkor én nagyon elszámoltam? :DD

Légyszi segítsetek már :))

(Az elején van, hogy mikor született, a vége felé pedig, hogy mikor csukták le..)

[link]

A válaszokat előre is köszi! :)

2012. nov. 26. 15:42
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelt Kérdező!

Nem a számolással van baj, hanem az olvasással - illetve hogy ne bántó legyen: nem elég érzékeny a kis eltérésekre ilyen esetekben. Nem az szerepel az idézett helyen, hogy szabadul, hanem hogy szabadulhat. A feltételes mód azért fontos, mert valóban feltételesen: jó magaviselet stb. esetén.

Magyarországon is számos, nagy horderejű ítélet ismertetésénél mondják a hírekben, hogy "legkorábban ekkor és ekkor szabadulhat", amikor az időpont korábbi, mint a teljes kirótt ítélet esetén lenne.

Pl. az utóbbi időben sokat lehet olvasni Stohl Andrásról, akit a könyvében való állításaiért többen be kívánnak perelni. Ő 10 hónapot kapott és 5 hónap után szabadult, igaz feltételesen.

Ha ilyenre is figyelve olvas újságot, hallgat rádiót, akkor rövid időn belül több ilyennel is fog találkozni.

2012. nov. 29. 22:21
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ! Ment a zöld :)
2012. nov. 30. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!