Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Hogyan lehet süthető gyurmát...

Hogyan lehet süthető gyurmát csinálni?

Figyelt kérdés
Minden napi dolgokra gondoltam
2012. okt. 26. 18:30
 1/1 anonim ***** válasza:

24 dkg finomlisztet, 36 dkg sót, 1,5 dl vizet, 2-3 evőkanál étolajat és egy kevéske tapétaragasztót sima tésztává gyúrok. A sót le szoktam darálni kávédarálóval, mert minél apróbb a só, annál simább lesz a tészta. Rozs- vagy hajdinaliszt vagy durva só más-más fajta tésztát eredményez. A sütőben 30-60 fokon néhány órát kell szárítani. A nyers tésztába gyúrhatunk temperát (gumikesztyűvel), vagy curryt, paprikát, kakaót, nescafét, illatos fűszereket. Sütés után a natúr tésztát vízfestékkel is ki lehet festeni. Lakkozással még tartósabbá tehető az elkészült alkotás. A maradék tészta nylonba csomagolva -hűvös helyen- 2-3 hétig is eltartható."


ez a google dobta ki, de én személy szerint nem ajánlom, egyszer kipróbáltam és tulajdonképpen egyáltalán nem lehet vele mit kezdeni.

2012. okt. 29. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!