Hogyan lehet süthető gyurmát csinálni?
24 dkg finomlisztet, 36 dkg sót, 1,5 dl vizet, 2-3 evőkanál étolajat és egy kevéske tapétaragasztót sima tésztává gyúrok. A sót le szoktam darálni kávédarálóval, mert minél apróbb a só, annál simább lesz a tészta. Rozs- vagy hajdinaliszt vagy durva só más-más fajta tésztát eredményez. A sütőben 30-60 fokon néhány órát kell szárítani. A nyers tésztába gyúrhatunk temperát (gumikesztyűvel), vagy curryt, paprikát, kakaót, nescafét, illatos fűszereket. Sütés után a natúr tésztát vízfestékkel is ki lehet festeni. Lakkozással még tartósabbá tehető az elkészült alkotás. A maradék tészta nylonba csomagolva -hűvös helyen- 2-3 hétig is eltartható."
ez a google dobta ki, de én személy szerint nem ajánlom, egyszer kipróbáltam és tulajdonképpen egyáltalán nem lehet vele mit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!