Hogyan érhetném el, hogy sokan olvassák az írásaimat? Mit csináljak, hogy elinduljak azon az úton, ami az írót íróvá teszi?
Nos, nem tudom, milyen műfajban indulnál el, original, vagy fanfiction, de szerencsésebb fanfictionnel kezdeni, mert azt többen olvassák. Szerintem a következő lépések vezetnek el egy embert addig, hogy megjöjjön az önbizalma, illetve hogy kritikákat kapjon, fejlődjön általuk:
- Az illető keres egy netes íróközösséget (hazai pl. Merengő, animéseknek anime fanfiction style; vagy nemzetközi, de legfőkébb inkább angol oldal a fanfiction.net, eredeti történetekre valamivel kisebb és kevésbé szervezett oldalak állnak rendelkezésre) és csatlakozik hozzá. Ha tehetséges, ott úgyis szerez egy masszív olvasókört, és remek kritikákat kaphat tapasztaltabb íróktársaktól.
- Ezek után esetleg nyit egy saját, privát oldalt/blogot és ott (is) közli az írásait.
- Vagy csatlakozik egy igazi közösséghez, mondjuk egy írókörhôz.
- Indul pl novellaíró versenyeken.
- ha elég ügyes, bekerülhet egy újsághoz is.
Ezután pedig már csak rajta múlik, hogy mikor érzi magát elég tehetségesnek és magabiztosnak, hogy egy történetével elmenjen a kiadókhoz.
Egyet értek az elsővel, bár az internetre nem érdemes felrakni olyan történeteket, amikkel a továbbiakban esetleg nagy dolgot szeretnél kezdeni, mert félő, hogy lopnak (történt ez velem is), viszont valóban, az interneten lehet a legtöbb "rajongód". Mielőtt neki vágsz "írónak lenni" győződj meg róla, hogy van stílusod, szókincsed és eredeti(!) - hangsúlyozom: eredeti - történettel tudsz előállni, és azt hiszem ez utóbbi talán a leglényegesebb?
Hogy miért? A legtöbb ember vágyja az újat, és egy sokadik vámpíros-love-os sztori már nem igazán keltené fel senkinek az érdeklődését!
Szívből kívánok sok sikert, mert én is azok közé az emberek közé tartozom, akik imádnak olvasni, és örlnék, ha egyszer a te történeteidet is elolvashatnám! Szóval drukkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!