Amerikában/Londonban a színészeknek (főszereplők) kb. mennyi a napi bére?
Ez nem így működik :)
A színészek nem napi bért kapnak, hanem a darabért/filmért kapnak valamennyi gázsit. Hogy mennyit kapnak az sok mindentől függ, de legfőképp a tehetségüktől, és a népszerűségüktől. Johnny Depp pl. a legdrágább színészek egyike. Rendszerint megtárgyalják előre a gázsit a producerrel, és ha mindketten elégedettek a dologgal, akkor elfogadják. A sorozatok szereplőinél annyi a különbség, hogy ők epizódonként kapnak fizetést. Példaként Hugh Laurie azt hiszem 400.000 dollárt keresett epizódonként a Dr.House-ért. Johnny Depp gázsija meg dollárban mérve is 8 számjegy :)
Köszi a választ :) Bocsi hogy ilyen tudatlan voltam, csak apa mesélt róla (ő neki volt már tapasztalata ilyenben), és azt mondta, hogy a statiszták napi bért kapnak, ezért tettem fel így a kérdést... :D
De azt azért sejtettem, hogy a főszereplők a sorozatokban epizódonként kapják a pénzt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!