Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Pécsiek! Keresek valakit, aki...

Pécsiek! Keresek valakit, aki ért a gyöngyfűzéshez!? : )

Figyelt kérdés

Nagyon tetszenek a gyöngyből készült karkötők, nagyon szeretném megtanulni. De nagyon bonyolultnak tűnik :/

Mostanában időm sincs, de nagyon-nagyon szeretnék pár karkötőt.. Természetesen kifizetem :)

2012. ápr. 26. 21:28
 1/5 anonim válasza:
én szentlőrinci vagyok, de járok be pécsre suliba, mutasd, mit szeretnél :)
2012. ápr. 28. 09:39
 2/5 A kérdező kommentje:

Jujj, de jó :))

Hát igazából valami ilyesmi az álmom: [link] ami ott van fent, jobb oldalt (mondjuk rózsaszín helyett lehetne inkább kék) :)

de ez biztos nagyon nehéz.

A netről töltöttem le egy könyvet és onnan néztem ki egyet, le is van írva a menete is :) Ha gondolod, akkor elküldöm :))

2012. ápr. 28. 10:01
 3/5 anonim válasza:
küld, de nem adja be linket... :S
2012. ápr. 28. 19:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha az a rózsaszín tetszik, akkor az végtelenül egyszerű, csak az alapanyag drága (Swarowski, minőségi, nikkelmentes fém alkatrész, firelinera fűzve), de persze lehet olcsóbban is (fazettás üveggyöngy, valami kis fémrózsa, sima horgászdamillal fűzve).

Ha jól látom, két szál van alapvetően. Mondjuk a karkötő hossza szorozva kettővel és kis ráhagyás: ennyi damilra van szükséged. Fogod a damilszálat, felfűzöd rá a kapocsot, majd középre igazítod (tehetsz rá egy csomót is, hogy megmaradjon a helyén). Utána nem látom rendesen, de mintha két átlátszó gyönggyel indítana, majd jöna két rózsaszín (ezt szeretnéd te kékben). Akkor a kapoccsal kettéosztott damil egyik szálára felveszel egy átlátszó és egy kék Swarowki gyöngyöt - ugyanezt a másik szálon is megcsinálod. Van most egy damilod középen egy kapoccsal, és két-két gyönggyel. Az egyik szálra felfűzöl egy olyan kis fém rózsát (lehet kapni, de ha jól tudom, ékszaralkatrésznek számít, darabra kell venni), majd a másik szálat szembefűzöd a rózsán keresztül, és a két szálat meghúzod. Ezzel a kettőt keresztezted, ami eddig a jobb oldalon volt, a balra kerül és fordítva. Ha rendesen meghúztad, minden középre kerül és a gyöngyök pont ilyen kis "négyzetet" fognak felvenni, a rózsa pedig zár. Utána megint a két szálra egyenként felveszel két-két kék gyöngyöt, majd megint egy rózsa, szembefűzve rajta keresztül a damilokat, és így tovább, amíg a karkötő el nem éri a kellő hosszt. A végén egyik damilra egy kék, majd egy átlátszó gyöngy, a másikra úgyintén, és a kapocs másik felén fogod keresztezni a damilokat, nem rózsán. Csomó, felesleg levágása (nyugodtan hagyj rá sokat a tervezésnél), gyufa lángjánál össze is olvaszthatod, de ezzel csínján, kormoz. Ha ilyen alakú gyöngyöket használsz, mindenképpen ilyen alakzatot fogsz kapni.

Nem vagyok pécsi, de ez egy nagyon könnyű fűzési technika, talám még a leírás alapján is fog menni.

2012. ápr. 28. 21:43
 5/5 A kérdező kommentje:
hát lehet, hogy ha kezembe venném a cuccokat, akkor talán sikerülne, de nem hiszem :/ nagyon nehéznek tűnik :((
2012. máj. 1. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!