Miért ágyazódott be a magyar társasági kultúrába a fiatalok körébe a vízipipa?
szerintem nem "engedés" kérdése.
Az alkalmankénti vizipipázás nem rosszabb mint a bridzspartin szivarozás, vagy a bor családi vacsorán. Amíg nem napi rendszerességű,és nem szenvedély addig nincs gond.
Ha shiazot használsz dohány helyett, akkor nem káros, főleg ha elektromos szénnel. Itt a cikk hogy nem káros [link] Van aki drogozásra használja a vízipipát, füvet kever a dohány mellé, de ez már más dolog.
cáfolat a WHO-s cikkre
A bulvársajtó és összeesküvés-elméletek.
2008 elején lehetett olvasni és hallani a vízipipa káros hatásairól, miszerint 50-100 szál cigarettának felel meg a füst. Ezekben a cikkekben egy a WHO által készített tanulmányra hivatkoznak, melyet eredeti formában még nem láttam, és nagyon zavarosnak tűnik az egész.
Külföldi vízipipás fórumokon lehet olvasni, hogy a bulvársajtót a cigarettagyárak vonták be a témába, mert féltik a piaci részesedésüket a vízipipa terjedése miatt. Nem tudom, mennyi alapja lehet ennek, de mindenképpen elgondolkodtató, hogy külföldön is hasonló a média által közölt helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!