Regisztrálnák facebookra de telefonszámot kér? Minek neki?
Figyelt kérdés
Beregisztráltam, de nem enged tovább mert azt írja ki hogy telefonról ellenőrizzem és kéri a telefonszámot. Egyáltalán mi köze a telefonszámomhoz? És mi van, ha nekem az a régi zöld Nokiám van, vagy csak vezetékes vagy egyáltalán nincs? És mit csinál ha én poénos kedvemben valaki más, vagy éppen az első reklámban meglátott számot adom?Nem lehet valahogy kikerülni hogy ne kelljen megadnom? Tőletek kért ilyet? (Mert haveromtól nem) Ez valami újítás?2012. febr. 19. 20:02
1/3 anonim válasza:
Mindenkitől kéri, de legalábbis ebbe az irányba tolódik el az azonosítás a legtöbb esetben.
Az oka egyszerű: e-mail címe bárkinek lehet száz, így akár száz profilt is be lehet regisztrálni spammelés céljából. Telefonról talán csak 3-at lehet, ráadásul a telefon ott van a kezedben, azt csak te éred el, míg ha az e-mail címedet feltörik, azzal visszaélhetnek.
Ha nem a saját számodat adod meg, akkor nem fogsz tudni semmit csinálni, mert a telefonra kapott kódot neked vissza kell küldeni visszaigazolásként az oldalon, így muszáj látnod.
Amúgy nem csinálnak semmit a számmal, bár a FB híres a durva visszaéléseiről, nem fognak téged zaklatni csak mert tudják a számodat.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, de akkor én lemondok a fecebook-ról.
2012. febr. 20. 09:01
3/3 anonim válasza:
Adathalászat. Ne add meg. Biztos van valahol egy ,,tovább´´, vagy ,,kihagyás´´ gomb, csak keresni kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!