Meghasadtam, mint költő. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Még régebben volt egy depresszív korszakom. Akkor javasolták, hogy írjam ki magamból a dolgokat. Nagyon termékeny voltam, villámcsapás szerűen jöttek a dolgok. Pozitív visszajelzést is kaptam. EGy ideje jó kedvem van, viszont nem megy az írás. Gyötrődöm, és nyűg az egész. Persze ócskaságot meg nem akarok kiadni a kezemből, szóval nem írok. Nincs már meg az a plusz, az a sugallat, a szikra, mint régebben. Ez az írói válság? Vagy csak most pihentessem a dolgot, foglalkozzam mással, és majd jön az?2012. febr. 19. 16:39
1/4 anonim válasza:
inkább élj normális életet, minthogy dicséreteket kapj..
2/4 A kérdező kommentje:
Látom, te nem tudod milyen az ha megtalálod azt, amiben jó vagy...
2012. febr. 20. 14:35
3/4 anonim válasza:
sajnos nem. de mutatnál verset? ami a legjobb.
4/4 anonim válasza:
Szerintem nincs semmi probléma. Viszont ha görcsösen próbálsz meg verset írni, nem biztos, hogy úgy sikerül, ahogy elképzeled. Én tapasztalatból tudom. Néha velem is előfordul, hogy amikor neki szeretnék ülni, egyszerűen nem megy, mert egyszerűen nincs rá ihletem. Ilyenkor egyszerűen hagyni szoktam egy időre a versírást. A legjobban azt szeretem, amikor az ihlet akár egy szóban,érzésben, vagy emlékben előjön. Általában azok szoktak a legjobb verseim lenni. De van, amikor úgy vagyok vele, hogy spontán elkezdek egy témáról írni, az is bejön nálam. Igaz mostanában kevesebb időt töltök versírással, talán azért is megy még mindig könnyebben, mintha hosszabb időn keresztül csak ezzel foglalkoznék. Bár ha mondjuk az egész napom szabad, és tényleg szeretnék vele időt tölteni, akkor van olyan, amikor egy nap akár húsz verset is kiadok a kezemből, ráadásul egész jó minőségben. Azt még tudom tanácsolni, ha mondjuk eszedbe jut egy szó, egy érzés, vagy bármi, és abban a pillanatban nem tudsz belőle verset faragni, egyszerűen írd ki egy külön lapra azt a szót, vagy utalást, majd később ha úgy neki tudsz ülni, előveszed, és megpróbálod kihozni belőle a legjobbat. Nekem egész jól bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!