Szárnykürt felújítás, megéri-e?
Sziasztok!
Egy réges-régen vett szárnykürtöt találtam itthon. csak porosodik a szekrény tetején. Azon gondolkoztam, hogy fellehetne újítani, hogy használható legyen. Trombitás karrieremben elértem ahhoz a ponthoz, hogy új hangszereket is kipróbáljak, ne csak a saját, már bekoptatott hangszeremet fújjam. Viszont teljesen új hangszert nem szeretnék százezrekért venni, mert nem is telik rá.
Íme a megtalált (esetleg felújítandó) hangszer:
Egy Doina gyártmányú hangszer. Romániai hangszerész csinálta és onnan vettük még régen:
Tapasztalatokat, ötleteket kérek, mit lehetne kihozni ebből a ("népi") szárnykürtből. (hangszerészek előnyben)
Szia.
Szerintem először vidd el szervizbe és ott majd meg mondják hogy érdemes- e javítani és használni vagy csak virágtartónak jó. Én pár hónapja vettem egy hasonló állapotú és korú szárnykürtöt min a tiéd. Jó pár napja lett kész egy teljes felújításból. Tisztítás, horpadás, és új lakkozás. Kb 50 éves a hangszer és gyönyörű a hangja és jó kezelni is. Ha anyaga nincs el öregedve akkor nyugodtan vágj bele. Bár mélyen zsebbe kell nyúlni miatta.
Sok sikert hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!