Fanfiction nyelvtanban segítséget?
Figyelt kérdés
Még a kezdet kezdetén járok, de tisztázni szeretném a dolgokat. Egy párbeszédben a mondat végére mikor kell pont, mikor nem. Mikor írok nagybetűvel és mikor nem. Ja meg ha a mondatba még beillesztek egy cselekvést akkor mi a teendő? Tehát ott mikor kell pont, vessző, mikor nem kell semmi sem. Remélem érthető voltam.
Köszönöm szépen előre is!
2011. dec. 16. 07:57
1/5 anonim válasza:
Egy kicsit tudnál pontosítani? Mert attól, hogy fanfictiont írsz, attól még a magyar helyesírás szabályait kell követned. Tehát a mondat végén írásjel kell, hogy legyen. A mondatot mindig nagy betűvel kezded és természetesen a tulajdonneveket is azzal írod. Itt találsz egy kis összefoglalást az összetett mondatokról, már ha erre voltál kíváncsi:
Ha bármi kérdésed van írj csak.
2/5 A kérdező kommentje:
Nem ilyesmire gondoltam, hanem olyanra, hogy ha a párbeszédes mondat után (ugye pont meg kötőjel) és úgy hallottam másoktól, hogy ha ige áll a mondat után akkor kisbetűvel kell írnom a cselekvést. Ha nem ige akkor nagybetűvel... hasonlóakra gondolok. Meg van olyan még, hogy nem minden esetben kell pont a mondat végére, amit a szereplő mond, de ugye minden esetben kell kötőjel és utána megint ez az igés dolog jön a cselekvéshez (arra gondolok, amit a szereplő csinál). Meg van, amikor a mondat végére vessző kell (csak a mondat végére gondolok itt nem a teljes cselekvésre) Nem tudom jobban leírni, hogy mit is akarok T_T
2011. dec. 16. 08:26
3/5 anonim válasza:
5/5 A kérdező kommentje:
Ez a baró oldal nekem XD pontosan ilyenre gondoltam :D köszönöm szépen!!! rengeteget segítettél ezzel :D :D :D
2011. dec. 16. 14:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!