Mi a különbség a thriller és a horror között?
Szerintem nagyon nagy különbség nincs közöttük:
A Thriller kifejezés az angol "thrill" szóból ered ami "borzongatást", "rettegést" jelent, maga a thriller szó azt jelenti: borzongató
A thriller kifejezést inkább olyan filmekre használják ami pszchológiailag hat a nézőre, míg a horror általában a mészárlás, az öldöklés, a sok vér a jellemző.
A thriller az elgondolkodtató és az ilyesztegetésekre megy rá! Kevés vérrel!
A horror pont ugyan ilyen csak véres vagy sokkoló esetleg akciós. Ezért lett belőle horror
14:40-es válasz nem igazán jó:
" thiller akármikor megtörténhet igazából is,a horror meg kitalált"
A horror is lehet megtörtént eseményen alapuló
pl.: texas-i láncfűrészes
a horror -> sok vér, szadizmus...stb
a thriller -> pszichoizé...szal lelkileg készít ki
(ezért van az h thrillert csak egyet láttam (Reinkarnácio). inkább a horror ^^)
"a horror -> sok vér, szadizmus...stb
a thriller -> pszichoizé...szal lelkileg készít ki
(ezért van az h thrillert csak egyet láttam (Reinkarnácio). inkább a horror ^^)"
ümmm dehát a horror a sok vérrel az nem ugyanúgy a pszichédre hat? ha te elborzongsz az undorító látványtól az nem a pszichés állapotod megingása miatt történik?
Előzőnek:
Nem borzongat meg annyira a sok vér,mintha tudat alatt kikészít egy szellemes film.Én pl teljesen kikészültem a körtől,de az ilyen mészárlós véres filmek hidegen hagynak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!