Jó lett ez a "családos" történetem?
I. fejezet
Boldogtalan élet
Minden olyan szép volt Ty és Olívia nagyon boldogok voltak, Olívia első gyermekét várta, Pault. Nagyon örültek mikor megtudták hogy gyermekük lesz...
Minden olyan mesebeli volt a 7. hónapig..
Akkor aztán történt egy baleset, Ty autóbalesetet szenvedett, és meghalt
Épp ment az úton egyszer csak megcsörrent a telefonja, a főnök volt az
"Szia Ty, elfejtettem mondani, nálad vannak pénteki könyvelések?"
Ty elkeezdte keresni az autójában, nagyon belemerült a kutatásban, csak ennyit nyögött a készülékben
"persze, egy pillanat, majd vissza hívom"
És már le is rakta, megint kutatott, fél szemmel az útat nézte, de elég volt egy rossz pillanat, és egy kamionba ütközött..
Mentők, rendőrök, tűzoltok szirénázva sűvítettek a helyszín felé.. Ty még élt, bevitték a kórházba, egyszer csak befut a kórház ajtaján Olívia
"hol van a párom, jól van? Mit történt?"
Egyszer csak egy ősz hajú 60-as férfi ment oda hozzá
"Jó napot, én vagyok a párja kezelő orvosa, rossz hírt kell közölnöm önnel"
"Mondja kérem mi az a rossz hír" mondta a legszomorúbb szemmel Olívia
" A párját már nem sikerült megmentenünk, mire beéltek már alig élet, egyszer csak meg állt a szíve és nem tudtuk vissza hozni, nagyon sajnálom"
Olíviának könny szökött a szemében, most hogy minden ilyen jó volt, a felhők közt érezte magát, elvesztette akit a legjobban szeretett..
---------------------------------------------------------ű
Kíváncsiak vagytok hogy mi lesz a történet folytatása?
És szerintetek jó lett?
Egyelőre kicsit egyszerűnek tűnik a történet és a fogalmazás, a mondatszerkesztés, a stílus sem az igazi. Gondolom, írtad, ahogy jött a fejedből és erre nem annyira figyeltél. :) Javíts rajta egy kicsit! Meg túlságosan össze vannak tömörítve az események, minden lezajlik pár mondatban, mielőtt még egyáltalán hangulatba jönne az ember. Így csak pár oldal lesz az egész, mintha elhadarnád a sztorit.
A sztorit meg majd meglátjuk, mennyire lesz eredeti a továbbiakban.
Persze, kíváncsi vagyok a folytatásra, de javíthatsz még ezen is azért!
Semmilyen.
8 éves húgom simán ír ilyet. Ennyire egyszerű mondatokat.... pff
Na most kezdek egy másikat amit megprobálok izgalmassá tenni!
Keserűség
Kendra és Tom épp az esküvőt tervezgették
"Remélem jó lesz Tom az esküvű, annyira várom már" Mondta Kendra széles mosolyal a száján
"Biztos lehetsz benn, életünk legszebb napja lesz"
egyszer csak megcsörrent Tom telefonja üzenetet kapott
"Drágám, lehet be kell menni a munkahelyre nem?"
Mondta felvont szemöldökkel Kendra.. Ezt persze Ő sem gondolta..
Tom olvasta az üzenetet
Az üzenetben ez ált "Szia kicsim Ashley vagyok, tesóm telefonjáról írok, itt állok a buszmegállóba, nem tudnál értem jönni?"
"Na tom ki volt az?" Kérdezte Kendra..
"Csak a főnököm bekell mennem a munkahelyre"
És már suhant is az ajtó felé..
Egyenlőre ennyi, ezt érdemes folytatni?
Nem megbántani szeretnélek, de biztos, hogy ezzel szeretnél foglalkozni? Az első szöveg nem tetszik. Nem is azért, mert sablonos, azokat is el lehet olvasgatni, de ez egy fejezet? Readásul első? Bocsi, de szerintem nem így néz ki.
A második: valamivel jobban tetszik, de ugye ezt sem akarod egy egész fejezetnek betenni? Meg a kezdése...szerintem nincs meg az íráshoz a tehetséged :\ És ne haragudj, nem akarlak megsérteni:D
Ne haragudj, de ezek tényleg nem jók.
1. Teljesen életszerűtlenek, ilyen párbeszédek nem hangzanak el az életben.
2. Csak leírod, hogy ez meg ez történt, és pont. Így nem élvezhető egy történet.
Ha már autóbaleset, akkor hadd írjak egy példát, illetve hadd idézzek valakitől, aki tényleg tud is mesélni (nevezetesen Stephen Kingtől):
"Így aztán, ahelyett, hogy megállt volna Canában, és ott keres fedelet a feje fölé, továbbhajtott. Emlékezett, hogy a délutáni égbolt átalakult valami tompa-szürkére krómozott nagyítólencsévé. Emlékezett arra is, hogy a pezsgő hatására lassan elszállt, meg arra, hogy előrehajolt a szerelvényfalhoz cigarettáért. Akkor csúszott meg a kocsi utoljára, ő megpróbálta egyenesbe hozni, de reménytelen volt; aztán emlékezett még valami súlyos, tompa puffanásra, és utána a fenn és a lenn helyet cserélt (...)"
Ez mondjuk még csak nem is a legjobb leírása, nem akartam túlságosan feladni a leckét, csak éppen a Tortúra akadt a kezembe. Na kérlek, ez olyan, amit az ember el is tud képzelni (bár persze nem mindenki szereti annyira Kinget, mint én, szóval lehet, hogy van, akinek ez sem jön be).
Inkább olvass sok sok különböző stílusú embertől, hogy lásd, ki milyen oldalról megy bele egy témába, és tök sok érdekes látószöget ismerhetsz meg. Szóval próbáld ki, hogy előveszel egy általad kedvelt témájú könyvet, és igyekezz NE elmélyedni benne, hanem csak arra figyelj, hogy kinek a szemszögéből ír? Kire hegyezi ki a mondanivalót? Hogyan vált szemszögeket, időket, tereket? Hogyan kapcsol össze két tök különböző karaktert, holott a történet szerint még nem is ismerik egymást?
Szóval less el trükköket, és utána sokkal könnyebben fog menni, hogy megfogalmazd izgalmasan azt, amit Te akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!