Hol találhatok ilyen típusú rejtvényeket?
1 adott rejtvényújságban max. 1 db van, ha egyáltalán tesznek bele ilyet, ha csak ez a típusú rejtvény érdekel, nem érdemes szerintem megvenni.
Anno én is írtam ki egy kérdést, hogy ilyen fajta rejtvényeket keresek, túl sok hasznos választ nem kaptam rá.
Most a te kérdésed által kezdtem el újra kutakodni ilyen rejtvények után, és találtam némi nyomot, amin el lehet indulni, de félúton elakadtam.
- logic puzzle-néven találtam sokat, de azok angol nyelvűek. Mondjuk fordítás útján meg lehet oldani, meg ha angolt tanulsz/tanultál, akkor nyelvgyakorlásnak sem rossz.
- blogic puzzle - címen/néven találtam egy magyar nyelvű blogot, ahol 3 db ilyen típusú rejtvényt találtam, ezeket le lehet tölteni pdf-ben.
- van egy magyar nyelvű logikai feladatokat összegyűjtő honlap (logikaifeladatok.hu), ahol: logisztorik néven felraktak párat.
- ilyen néven (logisztorik) viszont google-ben más típusú rejtvényeket adott ki, úgyhogy itt elakadtam.
Egyelőre nem tudom, magyarul hogyan lehetne rákeresni, v. mi a neve.
Ha innen esetleg te jutnál tovább, és találnál újabbakat, légyszi írj kommentet, mert mint írtam, engem is régóta érdekelnének ilyesmi rejtvények, amiket állítások alapján kell megoldani.
Még annyi: nem tudom, ismered-e, de az Einstein-rejtvény is ilyesmi típusú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!