Mi okozza a röhögőgörcsöt?
Mármint az ok nélküli röhögést, melyet nehezen tud abbahagyni az ember.
Köszi, ha valaki rendes választ ad.:)
Hasonló érzés, mikor valaki betép és ugy sokszor olyankor minden apróságtól már röhögőgörcsöt kap. Az agyban is megtalálható az az anyag, ami fűvel is be tudsz mesterségesen juttatni, azaz aktiválja ezeket. Nem tudom mi a neve sajnos, nem jut eszembe.
Ha valaki hosszú ideig füvezik, utána fű nélkül nem tud olyan hangulatba kerülni, hogy pl. csak úgy nevető rohamai legyenek.
Ezzel most nem biztos, hogy válaszoltam a kérdésedre, de jó dolog az biztos(mármint a röhögőgörcs) jót tesz a szervezetnek is.
Köszönöm, azért segített egy kicsit a válaszod.:) Legalább tudom, hogy nem az az oka, hogy dilis vagyok.:D
Azért, ha valaki megmondaná, hogy mi váltja ki a röhögőgörcsöt, nagyon örülnék neki.
A szitutól függ.
Lehet hogy szégyenlős vagy vagy bűntudat és így reagálod le.
Én pl. ha valami rosszat csinálok röhögök mint állat:D:D
Végül is én úgy tudom azér van mer az agyad nem tudja felfogni az adott szitut, dolgot nem tudja értelmezni.
Lel, 11 év után én válaszolok először, lehet senki se fogja látni, de azért leírom :).
Nos velem hasonló a probléma, szinte gyerekkoromtól kezdve lyen dilis vagyok :D jelenleg 17 éves vagyok és azóta se lettem komolyabb, viszont elég erős szociális fóbiám is van rengetegszer főleg emberek közt tör rám akár egy rohadt szar poénon is képes vagyok leesni a székről, de van ennél roszabb is pl. mikor rám tekint egy kévésbé "széparcú ember", és már valami bekattan a fejemben és nem vagyok képes észrevétlenül viszatartan, folyton ilyenkor kényszerből fogdosom a nyakam vagy az orrom és úgy csinálom mint ha ásíjtanék.(konkrétan ilyenkor nem gúnyolodásból tör rám a nevetés).
Fogalmazásomért elnézést ha valaki olvassa, a végén annyit szerettem volna, hogy mikor rám tör ez a görcs akkor "kényszercselekvésekkel" próbálom viszatartani pl. úgy csinálom mint ha ásitanék, fogdosom vagy kaparom a nyakam, vagy az arcizmaimmal próbálom kontrollálni ami nagyon nehezen megy és sokszor eléggé idiótának érzem magam ez miatt, de viszont képtelen vagyok kontrollálni és sokszor bele is tudok betegedni, hogy ekkora egy komolytalan magányos faszi vagyok, nem drogozok\drogoztam soha!
Még annyi kérdésem lenne, hogy vannak-e itt rajtam kívül hasonló problémával rendelkező emberek, ha igen kérem irjátok le hogyan sikerült kontrollban tartani a nevetést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!