Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Valóban van ilyen kártya?

Valóban van ilyen kártya?

Figyelt kérdés
A boltba, elméletileg ha Bemegyek van ajándékkártya. Külföldre venném ismerősnek. De dollárnak kéne rajta lenni. Hogy működik? Valóban van ilyen!?
ma 15:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Mivel keresel kártyát? Mert olyan is van, hogy a boltban levásárolható ajándékutalványt vehetsz, és annak egyenlegét tudja felhasználni - természetesen csak ott.

De olyan kártya is létezik ami egyenlegfeltöltő valamilyen platformon, és a rajta lévő kódot beaktiválva lehet a platformon lévő egyenlegedet növelni a kártyához tartozó összeggel.

ma 15:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Első inkább a kettes, mert a ha Coop a veszem nem biztos, hogy Amerikába le tudja vásárolni
ma 16:34
 3/7 anonim ***** válasza:

A második esetben a videójátékos platformoknál létezik ilyen feltöltőkártya, nem biztos, hogy erre van szükséged.

Egyáltalán miért kellene egy Amerikában (főleg ha USA) élő embernek egy Magyarországon vásárolt kártya egyenlege, és persze dollárban?

Kétszer is gondold meg mire készülsz, mert erre komplett csalási iparág épült ki, és a szélhámosok úgy csalják ki a pénzedet, hogy egyenlegfeltöltő kártyát vetetnek veled, majd beaktiválják a pénzt róla. Azért ez a módszer, mert ezt nem tudják visszakövetni a csalóhoz (mint például egy banki utalásnál ő lenne a címzett és azt nyilvántartják), mindent te csinálsz önként és saját akaratodból. Ha valakivel megismerkedtél a neten és valami mesével így akar rávenni, akkor most még időben kiszállhatsz.

ma 16:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi
ma 16:48
 5/7 A kérdező kommentje:
Én is sejtettem, hogy csalás, csak biztosra akartam menni
ma 16:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem is nagyon árulnak ilyet az országban, esetleg 1-1 specifikus boltban. Van egy lekaparható kód a kártyán, és ahhoz tartozik egy egyenleg. Neked csak azt a kódsort kell elküldened vagy lefényképezned, és aktiváláskor hozzáadja az egyenleget a fiókjához. Így könnyen és gyorsan meg tudnak szabadítani pl. 100 dollártól (~40 ezer forint, de a névértéktől drágábban szokták árulni, te lehet 50 ezerért veheted csak meg).
ma 16:54
 7/7 A kérdező kommentje:
6os ilyesmire gondolt, de szerintem ilyen nincs is itthon
ma 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!