Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Miért van ez a jelenség az...

Miért van ez a jelenség az ivással a fiatalok körébe?

Figyelt kérdés
20 vagyok, és amolyan igazi “balkán fiatal”, korán kezdtem haverokkal inni, 14-5 évesen. Persze akkor még csak havonta 1-2x, aztan 16-7-8 éves koromra ez kicsúcsosodott és szinte minden hétvégén mentünk inni a városba, nyáron még gyakrabban. Aztán most az elmúlt 1 évbe kb már alig bírok lenni, mar közbe is rosszul leszek, a másnapok pedig mindig rosszak, régen pedig ha összevissza ittam minden szart akkor se volt semmi bajom. És ezt az egészet rengeteg embertől hallom, egyetemen is egyre kevesebb a nagyivó, mert mindenki kiéli már magát 16-7-8 évesen. Miért van ez, hogy pár év alatt így megváltozik a testem alkoholhoz való hozzáálása? Elvégre még mindig csak 20 vagyok, nem 50, most kéne a legjobban bírnom. Őszintén már nem is vonz annyira az egész, de érdekelne ennek a biológiai oka.
febr. 16. 18:29
 1/4 Kedves Vezető ***** válasza:
40%

Nekem is hasonló életutam van.

Annyi hogy apám alkoholista, anyám gyógyszeres, nagyfaterék is ittak.

Egyrészt genetika nálam.

Másrészt ütött vágott apám, szorongó lettem.

Én 14 évesen kezdtem fűvel, 4 évig, aztán anfetaminok, stb.

Aztán 12 év ivászat.

Eleinte csak hétvégente hogy könnyebben ismerkedjek, ne szorongjak.

Biológiai oka:

Lehet genetikai hajlam.

Aztán növekszik a tokeranciaszinted, egyre több kell, lehet kombinálni mindennel, stb. Szétcseszted a szerotonin, dopamin termelésed, már nem azért iszol, hogy jól legyél, hanem hogy kevésbé szrul.

Ki mikor ég ki, meglepődnél miket, mennyit toltam.

De 12 év politoxikomán élwt után leálltam. Nem az első, nem az 50. elvonómon. Szóval ideje fekeresned egy addiktológust, hogy gondjaid vannak az itallal, ha már eljutottál a betegségtudatig, teher.

Ha nem, akkor igyál még, később visszatérünk rá, ha gondolod.

febr. 16. 20:07
 2/4 A kérdező kommentje:
En itt nem arra gondoltam, hogy miert ittam fiatalon, hanem hogy miert nem birom mar 20 evesen
febr. 16. 21:23
 3/4 Kedves Vezető ***** válasza:
40%

Ezt mondtam el.

Hagyjuk, ennyi

febr. 16. 22:23
 4/4 Kedves Vezető ***** válasza:
40%
Kattogjál rajta még vagy 10 évig mire bemész egy elvonóra.
febr. 16. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!