Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » MondoCon vélemény?

MondoCon vélemény?

Figyelt kérdés
Megvagytok elégedve a rendezvénnyel?Szeretitek vagy nem?Akik régóta járnak, tapasztaltak pozitív vagy negatív változást?Ha igen,akkor mik azok?

jan. 26. 15:30
 1/9 anonim ***** válasza:
35%
A rendezők jól megszedik magukat azokon az ocsmány drága jegyeken...
jan. 26. 16:05
 2/9 anonim ***** válasza:
78%

Én eddig háromszor voltam, csak pozitívat tudnék mondani!

Nagyon rendesek az emberek, jók és izgalmasak a programok, mindenki meg tudja találni azt amit szeretne.

Én nagyon szeretek ott lenni,deaz igaz, hogy drága. de szerintem mindenképpen megéri ha szereted az animét, mangát, japán, korea, hagyimányok,társasok, video játékok vagy fantasy dolgok, akár sima filmek! Sok minden van, van ahol kreatív is lehetsz, játékok, tánxmc, különböző fajta előadások,finom kaják csomó jó meg érdekes cucc amit meg lehet venni vagy ki lehet próbálni

jan. 26. 23:49
 3/9 anonim ***** válasza:
86%

Konzultálj a kormánnyal, itt elsősorban a forint-euró árfolyam miatt vannak ilyen árak.

jan. 27. 08:08
 4/9 Thunderfairy ***** válasza:
14%
Inkább neten nézd meg ingyen azt az amine-t amelyik érdekel. A jelmezezsdiből már ki kellene nőni.
jan. 28. 13:01
 5/9 Zsiráf40 ***** válasza:
100%

Hali én 2024 márciusában ezt a választ adtam az eggyik válaszomnál.

Én szerettem a nagyszimpadot az AMV vetítés az AMV Monten Combat az animefilm vetítést, az animés kerekasztalt a tömegkvizt K-pop fellépést és a Cosplay Champion Shippet (bár ott kb az 1/3 anime a többi játékokból és sorozatokból vannak beöltözve) (ez egy kicsit csalódás volt).

Kegyetlenül sok az ember és pl. a nyárin beültem egy film vetítésre, de annyira meleg volt hogy a 2 órás film alatt 4* voltam a wc, a nagy meleg miatt és a wcre várni kellett és közbe meg a film és előtted vannak még 4 miközbe vársz a wcre,ez nem túl jó.Én a két naposan ajánlom mert ott a programon is jobbak. Ami nemtetszett hogy sorbanállás és lépni csak araszolva lehet a piactéren. Az ételek mennyisége felháborítóan kevés és jó drága pl. Fél fogadra elég zöldséges rámen 3000ft. Akkor zöldséges pad thay, amin csak mogyoró volt. Se koriander se hús se mungóbabcsíra. 3000ft. Eléggé elszálltak az árak. Inkább menjél japán étterembe.

Amit szeretek és tudom hogy semmi közi Japánhoz. Az a Just Dance és a könyveket elég jó árba lehet kapni. Én már 5 conon túl, én csak a programokért megyek ki meg veszek könyveket meg bubble teát.

Ami nekem nagy csalódás volt hogy én sorbanállás közben akartam beszélgetni emberekkel és egy csomó ember ignorált. Kb egy kezemen meg tudom számolni hogy mennyi emberrel beszéltem kb 5 percet. Nekem is azt mondták hogy jobb barátokkal menni, csak hát eddig a közeli környezetembe nem néztek animét, akik meg néztek azoknak a 6000ft jegyár kegyetlenül sok és bolondnak néznek hogy pár program miatt kiadok annyit. Amugy mostmár asszem a tavaszira az elővétel 7000ft. Szóval már azis egy kissebb vagyon hogy elmegyek a rendezvényre és akkor még nem vettem semmit.

Hát azóta voltam már a nyárin meg az őszin is. Sajnos a nyárin 1 animefilet sem tudtak levetíteni. Az őszin meg nem volt szombaton koncert és a kínai táncvetítésnél egy nő beállt középre videózni úgyhogy nem tudtam nézni az előadást mert a nő kitakarta. Ezek eléggé rossz tapasztalatok. És hogy vasárnap 3tól nem volt semmi jó program, ami érdekelt volna. Úgyhogy én szünetet tartok. Télire sem mentem ki. Lehet hogy majd 1szer még kimegyek mert az AMV vetítések K-pop és a animefilm vetítések brutál jók. SZÓVAL hideget és meleget is tudok mondani a rendezvényről!!

jan. 28. 17:23
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

"akik meg néztek azoknak a 6000ft jegyár kegyetlenül sok"

Btw, ez ma kb. 2 mozijegy ára. Szóval azért ez nem halálos, ha valaki tényleg egésznap ott van.

jan. 29. 07:18
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A con jelenlegi főszervezője maga ismerte be hogy megnézte a 8 évvel ezelőtti programokat és nagymértékű változásokat nem tapasztalt. Spoiler: én se látogatóként 🤷‍♀️

Emiatt se járok már évek óta, illetve amiatt se, hogy lényegében csak a cosplayerekkel képesek reklámozni a rendezvényeiket (és azok is a látogatók, nem mondjuk a meghívott vendégek), cserébe alig van a cosplayereknek célzott program.

"Sima" kijárós látogatóként élvezhető, ha jobban résztvevője vagy a közösségnek, azért már bomladozik a dolog.

Emellett az sem mindegy, melyik korosztályba tartozol, a MondoCon főleg a 20 év alattiak rendezvénye lett, bár még mindig vannak idősebbek, de pont amiatt, hogy az esetleges új programok csak a fiataloknak kedveznek (k-pop), a régebbi programok meg évek óta ugyanazok, egyre kevesebben járnak ki közülük. Nyilván nehéz is változatos programokat hozni Magyarországon, mert ugyanazok az emberek vannak benne évek óta a szubkultúrában, szóval maximum mások felé lehet nyitni. Most a Fantasy Expo próbálkozik például az írós-képregényes vonallal, meg egy olyan hely találásával, ahol elfér a rendezvényük és nem is nagyon drága.

A Comic Cont is érdemes lehet megfontolni programügyileg, de az ugye nem kifejezetten animés-mangás rendezvény, bár jelenleg már egyik rendezvény sem az, mindegyik bevont más témákat is.

Én azt mondom, érdemes lehet megnézni a többi ilyen rendezvényt is, sokan sajnos még mindig csak a MondoConról hallottak, a kisebb rendezvényekről szinte egyáltalán nem, a vidéki rendezvényekről nem is beszélve (tavaly volt például Kalocsán és Szombathelyen is rendezvény). Nyilván ez amiatt is van, hogy nem nagyon van olyan oldal, ami mondjuk összefogná, promotálná a rendezvényeket (ami volt régen Magyar Animés Programok, az lassan már egyáltalán nem működik, amikor utoljára ránéztem, már nem vettek fel facebookos eseményeket sem).

jan. 29. 13:04
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én kettőn voltam eddig, egy télin és egy tavaszin. Nem voltam vele maximálisan elégedett, borzasztó rosszul volt megszervezve. Eleve túl sok embert engednek be, túl kicsi területre, emiatt mindenhol tömeg van, nagyon sokat kell sorban állni. Csak az ételért másfél órát álltunk sorba, először a rendelésnél, másodszor az ételért. Ami elkerülhető lett volna, ha adnak rendelésnél egy sorszámot, és akkor legalább addig le tudtunk volna ülni, amíg az ételre vártunk. Itt sem voltak felkészülve ennyi emberre, volt olyan büfés, ahol már ebédidőre elfogyott minden étel. A tájékoztatás is borzalmas, a honlap áttekinthetetlen, a helyszínen meg csak az árusoktól tudtunk segítséget kérni, mert nincs egy információs pult vagy legalább pár plakát a programról. A szervezők borzasztóan bunkók voltak. A cosplay verseny műsorvezetője is borzalmas volt. Annyira kínos volt hallgatni, hogy inkább otthagytuk az egészet, pedig a cosplayek érdekeltek volna. Minőségben nem igazán volt változás a két alkalom között, amikor mentem. Valószínűleg nem fogok még egyszer elmenni, vannak japán kultúra témában sokkal jobb rendezvények, cosplayezni meg nem szoktam, úgyhogy az nem fog annyira hiányozni.
febr. 1. 22:15
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon tetszett a MondoCon lassan két éve vagyok a látogatója, de szerintem barátokkal érdemes menni.
febr. 14. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!