Valaki akinek van sajat csatornája you-tubeon ?
Elso videom lenne. Egy kerdesem van. Vannak a videomban kepek, zenek, video reszletek. A video vegen meg a leirasban, errol be kell szamolni? Ugyertem az utolso kepnek a nevetol addig ahonnan letoltottem. Ilyen free dolgokrol van szo amugy.
Csak azert kerdezem, mert arra is lattam peldat ismert videosnal, hogy , mindent ki irt amit felhasznalt. Olyat is lattam aki semmit sem irt ki, se a video vegen se a video elejen. Mit illik?
A helyesirasert bocsi.
A Youtube-nál nem elvárás, különben szigorúan mindenki így csinálná. Nem jogi megfelelőség sem, mert nem akadályozza meg egy jogszerűtlenül felhasznált anyag eltávolítását egy nyilatkozat arról, hogy az nem a te tartalmad, hanem másé.
A néződet nagy eséllyel nem fogja érdekelni, és amint vége a videó tartalmi részének, továbblép. Van, aki koncepcionálisan használja inkább, hogy meglegyen a filmes hatás egy stáblista jellegű részel.
Szerintem szép dolog a forrásmegjelölés (én mindig csinálom) de ha tényleg ingyenes dolgokat használsz akkor nem kötelező.
Viszont ha esetleg majd sokan nézik a videóidat, a forrásmegjelöléssel elkerülhető, hogy hozzászólásokban kérdezgessék a nézők, hogy ez a részlet honnan van, annak a zenének mi a címe stb.
Ezenkívül az ingyenes dolgokat produkálóknak is jó ha legalább említés szintjén ott vannak a videó végén, ennyivel meg lehet nekik köszönni.
Ezenkívül az ingyenes dolgokat produkálóknak is jó ha legalább említés szintjén ott vannak a videó végén, ennyivel meg lehet nekik köszönni.-----Ez oke, h oda irom, de olyat is lehet, hogy a video alatti leirasban mondjuk kattinthato linket is beagyazok?
A masik dolog meg. Felhasznalok 1 filmreszletet. Mondjuk 3 masodpercet. Aki fel tette annak en most linkeljem a youtube fiokjat? Nem o rendezte a filmjelenetet. Meg Ki tudja azt, h tole vettem. Siman meglehet nekem az a film es onnan vagtam ki.
"Ez oke, h oda irom, de olyat is lehet, hogy a video alatti leirasban mondjuk kattinthato linket is beagyazok?"
Rajtad áll hogy csinálod mert nincs ez megszabva.
Ha magába a videóba beleszerkeszted a forrásmegjelölést, az tartósabb, mert akkor is megmarad, ha mondjuk letöltik a videót és offline nézik meg vagy ha egy másik weboldal beágyazza a YouTube videódat, mert ott csak a videó fog látszani, leírás nélkül.
A filmrészletet illetően nem olyan lényeges a forrásmegjelölés, ha nem azé a film, akitől letöltöd azt a részletet és olyan anyagról van szó, ami sok helyen megvan a YouTube-on.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!