Van aki kihagyta az egyetemi gólya tábort?
Megértem, hogy nem vonz a gólyatábor, és teljesen rendben van, ha nem érzel kedvet hozzá. A gólyatáborok valóban sokszor a bulizásról szólnak, de nem mindenki élvezi ezt a fajta szórakozást, és nem minden gólyatábor egyforma. Vannak, akik azért mennek, hogy új embereket ismerjenek meg, barátokat szerezzenek, és jobban beilleszkedjenek az egyetemi közösségbe. De ha te inkább a tanulásra szeretnél koncentrálni, és nem érzed szükségét annak, hogy ott legyél, akkor nyugodtan dönthetsz úgy, hogy kihagyod.
A gólyatábor kihagyása nem jelenti azt, hogy később ne találhatnál barátokra vagy ne érezhetnéd jól magad az egyetemen. Az egyetem valóban elsősorban a tanulásról szól, és ha te inkább arra szeretnéd fektetni a hangsúlyt, akkor ez is teljesen helyénvaló. Nincs "kötelező" része a gólyatábor, és nem lesz hátrányod abból, ha nem mész el. Ha úgy érzed, jobban illik hozzád, hogy inkább más módon ismerkedsz meg a többiekkel, vagy egyszerűen csak koncentrálsz a tanulásra, tedd azt, ami számodra a legjobban megfelel.
Akkor én most pont a másik véglet leszek.
Visszahúzódó csajként az utolsó pillanatig gondolkodtam, hogy menjek vagy sem, végül a nem mellett döntöttem. Utólag megbántam, mert láttam, hogy olyan barátságok születtek ott, amik az egyetem végén is kitartottak. Mivel nem voltam kezdeményező típus, és valószínű látszott is a kisugárzásomból, így nem igazán sikerült senkivel kapcsolatot létesítenem a saját szakomról a későbbiekben. Ellenben szerintem egy tök jó összekovácsoló esemény lehet a gólyatábor, ahol aztán tényleg együtt kell működnöd a leendő szaktársaiddal.
Az, hogy menjél vagy sem, szerintem sok mindentől függ. Ha már most makacsul eldöntötted, hogy te biztosan nem fogsz inni, bulizni, hülyülni, jól szórakozni, akkor ne menj, mert csak rosszul fogod érezni magad. Azt is bejátszhatod, hogyha nagyon nem tetszik, akkor hazamész a második napon. Senki nem kötelezhet, hogy a végéig ott maradj. És senki nem kényszeríthet olyan dologra sem, amit nem akarsz elvégezni!
Próbálj kérdezősködni felsőbb évesektől akár ezen az oldalon, hogy mire számíthatsz majd, és dönts az alapján.
Az meg, hogy az egyetem csak a tanulásról szól, szerintem nem igaz. Persze, a legfontosabb, hogy megismerj egy csomó területet, és eldöntsd, hogy milyen irányban szeretnél a későbbiekben elhelyezkedni. Emellett szerintem nagyon fontos az is, hogy dolgozz a suli mellett. Nem a tesco árufeltöltőre gondolok, hanem olyan irányú munkavégzésre, amivel a későbbiekben is foglalkozni fogsz. És ne legyen kifogás az, hogy neked tanulni kell és nincs időd dolgozni, mert komolyan mondom a legtöbb szak esetében igaz, hogy többet számít a 3-as vizsgatárgy + szakmai tapasztalat, mint az 5-ös vizsgatárgy + pályakezdőség kombó a diplomázás után.
És ami szintén fontos: a kapcsolatépítés. Az, hogy ismered a szaktársaid, a tanáraid, munkahelyedről embereket, bulikból/eseményekről más egyetemi társakat, sokkal többet számít az életben, mint az, hogy a tankönyved összes tételét szó szerint vissza tudd mondani.
Szóval ne félj a bulizástól. És ha te nem lerészegedős típus vagy, azzal sincs semmi baj. A bulikban ugyanúgy lehet kólát inni, meg olyan emberekkel bulizni, akiknél szintén nem a lerészegedés a cél, csak a jól szórakozás 1-2 pohár fröccsel. Szerintem ne maradj ki ezekből, mert ezek is formálnak a későbbiekre nézve.
Sok sikert az egyetemhez!
Én is hallottam jót, is rosszat is. Kicsit féltem is tőle, de bulizni meg szeretek. Párom is nagyon mondta, hogy ő sem hagyta ki(nyilván nem erőltette, csak mondta hogy ő nagyon élvezte a saját egyetemén). Én voltam is, pedig levelezős vagyok. Nem bántam meg. Voltak kellemetlenségek, pl ujjlenyomatot vettek a belépési kapukhoz, aztán 150-200 ember állt előttem és minden alkalommal 20 perc volt kb bejutni koliba, meg mikor vették az ujjlenyomatot akkor nem tudtam hol mehetek be, mert nem mondták és totál hülyének néztek. 😂 Katonás volt, mindig kettes sorban kellett állni, ott mentünk enni, úgy mentünk a koliba, stb. Minden percünk be volt osztva, stb. Kaját kaptunk, az nagyrészt ehető is volt, szóval nem panaszkodom. Alkoholt is kaptunk, de nem sokat. Mindenki hozott magának. Volt elsősegély is, szóval aki k.o-ra itta magát azt helyben ellátták, stb. Nem volt kötelező amúgy inni sem. Volt közöttünk olyan, aki nem ivott. Esténként pedig elmentünk az egyetem saját diszkójába, ahol 2:30-ig volt buli, csak az a baj, hogy én azt sose bírtam már végig bulizni, mert reggel 8-tól este 9-ig végig feladatok voltak, és nagyon kifáradtam addigra.
Voltak jó szakmai előadások is, amik hasznosak voltak.
Szivatások nem voltak, sőt a csapatvezetőink nagyon odatették magukat értünk, mert pl volt akit elvittek a sürgősségire, mert a lábával volt valami, és utána nem tudott lábra állni, de a csoportvezető egésznap tologatta/emelgette azt a csajt, hogy ő is részt tudjon venni azért nagyjából mindenben, meg mindig kérdezték jól vagyunk-e, mert nagyon meleg volt, stb.
Negatívum ami volt, hogy nem lehetett kimenni, pedig 23 évesen már csak jogom lenne szerintem kimenni, de mindegy(seniorok kimehettek). Jövőre szerintem megyek vissza seniorként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!