Mik a "szegény ember" szórakozásai?
Gyermekem 6 éves lesz, szegények vagyunk, én pedig fizikailag is beteg ezért korlátozott a munka világában.
Nem járok fodrászhoz, műkörmöshöz, örülök ha megvan a lakbér és az étel.
A gazdag ember tud nyaralni menni, strandolni, étterembe, színházba stb eljutni.
A konkrét kérdésem az lenne tudnàtok-e jó pár ötletet mondani mit lehet "ingyen" csinálni? Úgy a mindennapokban, nem egyszer-egyszer. Autónk nincs így a legtöbb kirándulóhely kiesik mert mire busszal, villamossal, stb oda érnénk elfárad a gyermek (fáradékony).
Köszönöm előre is a segítő kommenteket.
Igen, hasonlókra :) csak kertünk sincs (panel)
Ahogy másoknak csupa kaland és élmény az élet, biztos vagyok benne hogy van ennek "szegény" változata is, csak nem vagyok elég kreatív :)
3/3
Mi is mindig olvasunk. De egy nem hiperaktív gyereknek is szüksége van a mozgásra. Művelt emberként pedig azt is tudom hogy a mozgás elengedhetetlen, fejlesztő eszköz.
Gondolom, ilyeneken túlvagytok, mint Jurassic Park só-liszt gyurmából, pecsétfaragás krumpliból...
A mozgás egyébként tényleg fontos. Mennyit tudtok utazni, mennyire fáradékony a kicsi, merrefelé laktok? Mert hiába javaslom a ferihegyi reptér kilátóteraszát gépnézésre, többszáz kilométerről az nyilván nem tűnik jó ötletnek. Kereshetnétek Pesten Kolodko-szobrokat is, az is ingyen van. Az erkélyre tehetsz felfújható minimedencét, és akkor ott a strand.
Igen az Kimaradt :) Budapesten élünk.
Erkély nincs.
Szoborvadászatot tartottunk, de 2 után megunta:'D
Alapvetően igaz hogy a pszichés állapot sokat számít. Ha 1,5-2 órát utazni kell akkor elunja az életét is (neki nem izgalmas a tömegközlekedés sok gyerekkel ellentétben, ebben is "eltérő").
Szia! Megpróbálok budapesti dolgokat ajánlani! Ami ingyenes és szerintem nagyon élvezhető az a Margitszigeti kis állatsimogató. Emellett ha viszel egy plédet utána kitudtok ülni a fűbe és akkor akár ott is megoldható, a fent említett felhőnézés. Meg ott van néhány játszótér is.
Aztán ott van a Római - part. Itt lehet is mondjuk fürdeni (a Dunában),de ha nem is szeretnél fürdeni szerintem egyszer ezt is meg lehet nézni.
Ami egy nagyon élvezhető dolog lehet szerintem az egy ilyen anya - lánya társasjátékozás. Vagy elmehettek egy a játszóház projekt által gyakran szervezett ingyenes társasjáték estekre. Szerintem nagyon jók szoktak lenni amúgy. ;)
Otthoni programnak pedig szerintem a kőfestés nagyon aranyos. Főleg ha még a forma maga is pluszban hasonlítana a mintára amivel lefestené. Ez meg lehet kicsit fura, de például kártyavárat is lehetne építeni, és akkor ki tudja magasabbra vagy gyorsabban felépíteni. De ha van otthon papír/ vékony műanyag pohár akkor abból is lehet és akkor az is egy jó versenyopció hogy ki szedi hamarabb össze vagyis le a pohárvárat. Ha szeret a kisgyereked társasozni akkor akár ki is fejleszthettek együtt egy teljesen újat. Ehhez elég pár ceruza vagy filctoll és egy vastagabb papír. Aztán azzal szerintem ez egy tök jó délutáni program lehet.
Most így ennyit írtam, de ha esetleg tetszettek az ötletek akkor írj, és szívesen mondok még hátha valami megtetszik :)
Ha budapesten eltek, akkor fel lehet ulni buszra, villamosra, metrora, gondolom van berleted, a gyerek ingyen utazik, es megnezni mindig mas jatszoteret pl, vagy nem tudom ot mi erdekli (fiad van vagy lanyod?)
Nyaron pl jovore dunakeszi (ujpest varoskaputol indul a busz, liget utcaig kell menni) vagy romai parti szabadstrand (bekasmegyer hevallomasrol 34-es busz, szent janos utcaig)
De ezek a duna menti helyek, ha nem furdeni mentek csak felfedezni, igazabol barmikor elerhetoek, vagy a nepsziget, a dunakeszi auchan melletti tanosveny , ezek mind ingyenesek
Kaposztasmegyeri vizes jatszo ameddig jo az ido
Szinten kap.megyeren ugro gyula sor, mokus kert
Varosligeti nagy jatszo
Ha fagyiznatok: penny, aldi, lidl, tesco, mind arulnak jegkremet 200-300 forintos szinte filleres aron, es finomak is , az en gyerekem imadja 😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!