Film és videojáték trilógiáknál általában miért a második rész a leggyengébb?
Általában ugyan annyi a jobb második részes szerintem:
Terminator 2
Last Of Us 2
Mad Max 2
Mortal Kombat 2 (game)
Street Fighter 2
Resident Evil 2 (game)
Halálos Fegyver 2
Ördög jobb és bal keze 2
Birodalom Visszavág (a régi trilógiából a 2.)
Silent Hill 2 (a játék)
Stb, stb..
De olyan is van, amiből az 1 a jobb.
Pl a Titanic-ból határozottan jobb az 1, és az Alkonyattól Pirkadatig-ból, A Cápából is.. :)
Az első rész azért a legjobb, mert újdonság, plusz a sok ötletet abba kell elsütni.
A második rész, azért gyengébb, mert nincs meg az újdonság ereje, plusz ha valamiből van második rész, akkor az első szép összeget termelt. Gyakran sietve kell megcsinálni a második rész, plusz az ötletek is felhasználódtak az első részben. Nehezebb újat kitalálni.
Harmadik résznél meg sokszor megtolják a büdzsét, több időt adnak a trilógia zárására.
Olyan is előfordul, hogy a második rész picit eltér az elsőtől, ami a rajongóknak nem tetszik, ezért a harmadik rész visszatér az elsőhöz, ami nálam alibizés, nem szeretem. Plusz lezárja a szeretett karakterek kalandjait ezért elnőzőbbek a nézők a trilógia záróepizódjával.
Gondolj bele kedves kérdező. Írsz egy forgatókönyvet évek alatt összegyűlnek az ötletek, kis darabokban apródozva összeáll a dolog. Nem írhatsz úgy, hogy van 50 jó ötletem és írok egy történetet, az első részbe berakok 25-őt, a másodikba is 25-őt. Inkább berakod az elsőbe az összeset, hogy a stúdió ráharapjon.
Ez filmeknél. Játékoknál meg elég gyakran a 2. rész jobb, főleg technikai oldalról.
Resident Evil-nél a 2. meg a 4. a legkedveltebb rész
Silent Hill 2 a legjobb Silent Hill
Mass Effect 2. része
Lehetne sorolni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!