Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Lehet újra nézettségem?

Lehet újra nézettségem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pár éve készítettem YouTube csatornát és körülbelül 8 hónapja vannak rajta tartalmak. A feliratkozóim száma ez idő alatt rengeteget nőtt. Meglett a 330 feliratkozóm. Viszont körülbelül 21 - 24 napig nem voltam egyáltalán aktív, mivel egy sokkal fontosabb dologgal kellett foglalkoznom (érettségi, továbbtanulás).

Éreztem, hogy nehez lesz vissza térni szinte 1 hónap után, de megihesztett az a tény, hogy a videóm körülbelül 8-9-en látták.

Vissza lehet hozni a feliratkozóim figyelmét?

Ha rendszeresen töltök fel innentől kezdve tartalmakat, akkor újra elérhetem a feliratkozóim megtekintését?

Vagy kezdjek új YouTube csatornát, mert ezt már nem lehet ezzel a csatornával helyre hozni?

Válaszokat előre is köszönöm.

Úgy tudom, hogy akkor ajánlja fel másoknak a YouTube a videóim, ha a feliratkozóim is megnézik. Addig nem.

júl. 6. 23:44
 1/10 Kedves Vezető ***** válasza:
100%
Hát, ha jók a tartalmait, akkor érdemes folytatni egy darabig a 8-9 alapmegtekintéssel, mintha full hidden lenne, de olyan is van hogy a beleszarós csatornákat hátradobja egy darabig, szóval jó tartalmak, ez is fontos.
júl. 7. 00:14
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A YouTube általában inaktívnak jelöli azokat a csatornákat, amikre nem kerül fel tartalom több, mint két hétig.

Van példa rá, hogy egy csatorna "halott" lesz, és hiába tér vissza az ember rendszeres tartalmakkal, valószínűtlen, hogy azon a csatornán valaha újra nagy megtekintések lesznek - persze nem is kizárt.

Viszont egy 300 feliratkozós csatornánál más a helyzet. Még nincs egy kialakult közönséged. Simán nőhet a nézettséged!

Érdemes számot vetni, hogy mivel érted el azt a 330 feliratkozót. Milyen típusú tartalmakkal. Ha shortsokkal, akkor ne csodálkozz, hogy a rendes, hosszú videóidat nem nézik a feliratkozóid, ez a shorts átka.

Érdemes arra is figyelni, hogy a csatornádnak egy tematikája legyen, és ne össze-vissza legyenek a videók, mert abban az esetben valaki ezért, valaki azért iratkozik fel, és árt az algoritmusnak, ha csak a feliratkozóid felének az érdeklődését kelti fel az új tartalmad.

De ha most, 330 feliratkozóval más jellegű tartalmat kívánsz gyártani, mint eddig, akkor be lehet pipálni a publikálásnál, hogy megjelenítse-e a videód a feliratkozói feedben, magyarán, hogy a feliratkozóidnak ajánlja-e. Ez azért tud hasznos lenni, mert ha a feliratkozóid nem érdeklődnek a tartalmaid iránt, akkor nem fogja a YouTube ajánlani a nagyobb közönségeknek sem.

Az fontos, hogy ha a visszatérés mellett döntöttél, akkor vedd is komolyan. Nem fogsz tudni befutni, sok nézettséged, feliratkozót, figyelmet elérni, felkapott listára kerülni stb., ha nem veszed komolyan a tartalomgyártást. Legyen rendszer a feltöltéseidben, ne tűnj el szó nélkül, legyél aktív és rendszeres. Hogyha a videóid tényleg minőségiek, és rendszeresen, gyakran (mondjuk hetente vagy másfél-két hetente) töltesz fel újakat, akkor előbb utóbb észre fognak venni az emberek.

És ne veszítsd el a reményt, én volt, hogy egy évre tűntem el a képernyőről, mégis visszatértem, és minden rendben van.

Egy ~5000 feliratkozós csatorna tulajdonosa

júl. 7. 00:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem szólók már mindent elmondtak így én már csak egy kis tippet adok.

Próbáld meg ne csak youtube-on hanem máshol is hirdetni a csatornád (tiktok, insta ilyesmi) de arra figyelj hogy a videóidból egy rövid 15 másodpercet max 1-2percet vágj ki s azt töltsed fel és írd a leírásba, hogy a teljes videó a youtube csatornádon megtekinthető így nem jársz úgy mint a yt shortsokkal.

(Helyesírási/megfogalmazási hibák miatt bocsi csak szó szerint most keltem...)

júl. 7. 04:30
 4/10 A kérdező kommentje:

Első válaszoló:

Az, hogy jók-e tartalmaim szubjektív.

Igen, sajnos 8-9 megtekintés a semmivel egyenlő.

Mondjuk előtte is volt olyan videó, amin olyan 12 megtekintés volt.

Lehet gáz, de van 5-6 csatornám, ahol meg szoktam nézni 2-szer 3-szor legalább a videóim, így felcsappant a nézettség 60 valamennyire.

Egyébként anyukámnak is beadta a videóm. Lehet csak nem akarják megnézni a videóm 🥹🥹🥹

júl. 7. 11:39
 5/10 A kérdező kommentje:

Második válaszoló:

Igen, az igaz, hogy a shorts-okát jobban nézik, de van 1-2 videóm, ahol 1000 feletti a nézettség.

Egyiken 2100, másikon 1400 a megtekintés.

Igen, mondjuk az igaz, hogy nem teljesen egy a tematika. Fotózás, rajzolás, előzetes kibeszélők, alkalmazásról szóló videók is megtalálhatók a csatornámon.

Igen, hallottam már róla, hogy be lehet pipálni, hogy ne a feliratkozóidnak ajánlja a videód, de Szabó Viktor szerint ezzel a kis húzással nem lehet megmenteni egy csatornát és csinálni kell egy új csatornát.

júl. 7. 11:47
 6/10 A kérdező kommentje:

Második válaszoló:

Komolyan veszem a YT csatornám, de az érettségi szerintem ezerszer fontosabb bármilyen megtekintés számnál.

Pláne, hogy tovább szeretnék tanulni és szeretnék au Óbudai Egyetem új diákja lenni.

júl. 7. 11:50
 7/10 A kérdező kommentje:

Harmadik válaszoló:

Ezt mondjuk még nem próbáltam meg.

Facebook oldala volt a csatornámnak, de szó szerint senki sem nézte.

júl. 7. 11:52
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem csoda hisz Facebookra általában olyanok járnak akik nem igazán youtubeoznak, örülök hogy valami újat tudtam mondani^^

Ha valamiben elakadnál vagy csak nem megy akkor nyugodtan írj akár privátban vagy ide s segítek ha tudok:D

júl. 7. 15:49
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen 😊
júl. 9. 00:05
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Az oké, hogy az érettségi fontosabb, de ha a YouTube-ot komolyan gondolod, akkor érdemes lett volna legalább egy rövid videót feltölteni, hogy most érettségire készülés van, ezért nem tudsz hosszabb, tartalmasabb videóval szolgálni.

Egyrészt ez jelzi a közönségednek, hogy nem nyom nélkül eltűntél, érdemes visszanézniük - főleg ha még azt is megadod, hogy mikor fogsz visszatérni. Másrészt a YouTube érzékeli, hogy még aktív vagy és nem vált hektikussá a feltöltésed, így kevésbé kell ezt később nagyobb kihívásként ledolgoznod.

Most már nincs más, mint sokáig és kitartóan csinálni tovább, hogy a YouTube lássa, hogy újra rendszeres a tartalom és van miért ajánlani az embereknek.

Ahogy mások is írták, érdemes magadnak is ajánlanod másoknak.

Azzal, hogy te nézegeted a saját csatornádat kamu profilokkal nem fogsz nézettséget csinálni - és a YouTube-ot se fogod nagyon átverni vele.

Valószínűleg vannak barátaid, ismerőseid, rokonaid, akiket talán még érdekel is, hogy mi van veled, mivel foglalkozol, ezért esélyes, hogy meg is nézik a videóidat. Bátorítsd őket, hogy nézzék, az valódi nézettség a YouTube számára és nagyobb eséllyel meggyőzi, hogy legalább néhány embert érdekel.

A feliratkozás önmagában nem jelent semmit, külön be kell állítani, hogy jelezze is, ha felkerül egy videó a feliratkozott csatornára.

júl. 9. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!