Lehet horgolótűt vinni a repülőre (Ryanair)?
Nekem nincs saját tapasztalatom, de utánaolvastam. A Ryanair honlapján nincs felsorolva a tiltott dolgok között, de ez még nem jelent semmi biztosat, mert ha úgy ítélik, hogy akár fegyverként is használható lenne, akkor elvehetik.
Itt azt írják, hogy csak a feladott poggyászba mehet, de írják is, hogy ez egy általános lista és légitársaságonként eltérhet.
Itt pedig valaki a saját tapasztalatait írja le: [link]
Röviden: meg lehet próbálni, de ne olyan horgolótűt vigyél, amit sajnálnál, ha esetleg elvennék.
Az igazi nehézség, hogy te nem csak át akarsz jutni vele a biztonsági ellenőrzésen és utána már jó vagy, mert aztán már nincs akinek feltűnjön. Hanem még használni is akarod a gépen. Ez viszont feltűnhet a személyzetnek és teljes joggal fennakadhatnak rajta, el is vehetik tőled. Ha még felszállás előtt kiszúrják és komolyan veszik, akkor akár le is szállíthatnak miatta a gépről, de akár leszállás után is lehet, hogy átadhatnak a rendőrségnek, amiért veszélyes eszközt vittél fel a gépre.
Persze ugyanígy lehet az is, hogy csak legyintenek rá, mert akkor és ott nem ítélik veszélyesnek, de egyáltalán nem egyértelmű, hogy mi lesz a reakciójuk.
Meséld majd el, hogy mi lett belőle!
Köszönöm a tippeket!
Most érzekzem haza, oda és vissza is jöhetett velem a tű. Vittem bambuszt és műanyagot is, egyiket sem vették el. Mikor az ellenőrzésnél átmentem, mondták, hogy azért nem veszik el mert tompa, ugyanis (és ezt elfelejtettem írni mikor kitettem a kérdést) 14 mm-es tűvel horgoltam. Figurákat készítettem. 6-os írása alapján úgy gondoltam, hogy akkor vagyok korrekt, ha megkérdezem a légiutaskísérőket. Kérték, hogy mutassam meg miket fogok használni pontosan és kérték kifejezettem, hogy pl. mikor ollót használok azt utána tegyem a tokjába. Tehát megengedték és kifejezetten örültek, hogy megkérdeztem tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!