Milyen pozíciók vannak a rendőrségen belül és röviden milyen feladatokat látnak el?
Könyvet írok, amiben a főhős a rendőrséggel harcol, és szükségem lenne némi segítségre, hogy legyen benne némi realizmus. Mi a különböző pozícióknak a sorrendje és azoknak mi a munkája?
Próbáltam interneten keresgélni, de összezavarodtam. Nagyon hálás lennék, ha valakinek lenne belelátása.
A rendőrségnek 100+1 osztálya, alosztálya van. Rendészet,Vizsgálat,Bűnügy, stb stb stb. Végig leírni, hol milyen pozíciók vannak..
Leegyszerűsítem neked a Rendészeti osztályra, mert jellemzően ok vannak az utcán.
Rendészeti osztály.
Áll több alosztályból, jellemzően a
Járőrszolgálati alosztály
Körzeti megbízott alosztály
(Többi kisebb alosztály, nem jellemző)
A rendészeti osztályon levő általános beosztások
Járőr
Járőrvezető
Járőrparancsnok
Körzeti megbízott
Váltás parancsnok
(Vannak még ilyen előadói beosztások, de nem igazán érdemleges ebben a helyzetben)
Ezen felül vannak rendfokozatok, amik nagyjából az évek és beosztások együttese adja
Őrmester
Törzsőrmester
Főtörzsőrmester
Zászlós
Törzszászlós
Főtörzszászlós.
Rendfokozatok elég kuszák, megtud történni, hogy egy idősebb, magasabb beosztású rendőr csak őrmester, még a fiatalabb alacsonyabb beosztású törzs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!