Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Milyen pozíciók vannak a...

Milyen pozíciók vannak a rendőrségen belül és röviden milyen feladatokat látnak el?

Figyelt kérdés

Könyvet írok, amiben a főhős a rendőrséggel harcol, és szükségem lenne némi segítségre, hogy legyen benne némi realizmus. Mi a különböző pozícióknak a sorrendje és azoknak mi a munkája?

Próbáltam interneten keresgélni, de összezavarodtam. Nagyon hálás lennék, ha valakinek lenne belelátása.

jún. 27. 06:18
 1/2 anonim válasza:
100%

A rendőrségnek 100+1 osztálya, alosztálya van. Rendészet,Vizsgálat,Bűnügy, stb stb stb. Végig leírni, hol milyen pozíciók vannak..

Leegyszerűsítem neked a Rendészeti osztályra, mert jellemzően ok vannak az utcán.

Rendészeti osztály.

Áll több alosztályból, jellemzően a

Járőrszolgálati alosztály

Körzeti megbízott alosztály

(Többi kisebb alosztály, nem jellemző)

A rendészeti osztályon levő általános beosztások

Járőr

Járőrvezető

Járőrparancsnok

Körzeti megbízott

Váltás parancsnok

(Vannak még ilyen előadói beosztások, de nem igazán érdemleges ebben a helyzetben)

Ezen felül vannak rendfokozatok, amik nagyjából az évek és beosztások együttese adja

Őrmester

Törzsőrmester

Főtörzsőrmester

Zászlós

Törzszászlós

Főtörzszászlós.

Rendfokozatok elég kuszák, megtud történni, hogy egy idősebb, magasabb beosztású rendőr csak őrmester, még a fiatalabb alacsonyabb beosztású törzs.

jún. 28. 08:49
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtál!
jún. 28. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!