Tényleg megbízható a ticketswap?
Elviekben semmilyen otthon nyomtatott jegy nem biztonságos.
Ugyan a TicketSwap, vagy hasonló rendszerek honnan tudnák hogy a jegy eladója nem előzi-e be azt, akinek a jegy el lett adva? Sehonnan...
Én amúgy pont jegyet adnék el (mert nem tudunk menni), és rájöttem még eladóként is veszélyes a jegyeladás, nem csak vevőként. És ezen a TicketSwap, és semmi más biztonságosnak mondott megoldás sem segít..
Csak példa:
1. Őrizgetem, és vigyázok a jegyemre. Abszolút a jóhiszeműség vezet.
2. Valakinek a koncert előtt eladom. De tényleg csak neki.
3. Ő egy kicsit béna, és valahogy a jegyét lemásolják, lefotózzák, elhagyja, stb. Most hogy át akar bacni nem is feltételezem.
4. Menne be a koncerte, és nem engedik be, mert a jegy felhasználásában megelőzték.
Majd feljelentéssel, megveréssel, fenyegtőzik, és visszakéri a pénzt. Ő azt gondolja jogosan. Én tudom hogy nem én bactam el. Ő azt gondolja hogy átvertem...
Na ekkor hol a megoldás?
Egy megoldás van. Én őrizgetem a jegyet biztonságban. És csak a helyszínen kapja meg, a bejárat előtt közvetlenül amikor fizet. Akkor már nem tud ügysekedni. Ha nem engedik be, én vagyok a ludas, pénzt visszakapja. Ha beengedik, akkor meg nem reklamálhat.
#4:
Ez egy urban legend :D
Ez csak secure swap jegyeknél van így.
De nem általában. Azahriah jegyeknél pl nem csinál ilyet. Pont ugyanazt a jegyet kapja a vevő mint amit az eladó feltöltött.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!