Hogyan csináljak kedvet a feleségemnek az utazgatáshoz?
Fiatalok vagyunk, szeretnék utazgatni.
A feleségem csak nyaralni szeretne menni, semmi hosszabb semmi nagyobb volumenű.
Én szivem szerint itthagynék mindent és elmennék fél évre utazgatni.
Se kutyánk se gyerekünk, még most lehetne.
Hogyan csinálhatnék neki kedvet hozzá szerintetek?
Köszönöm!
És mi az istenből fogod finanszírozni azt a fél évet?
A másik meg ha a feleséged nem akar elmenni akkor úgysem fogod tudni rávenni. Az emberek zöme nem szereti a nagyszabású utazásokat mert a természete alapjáraton nem nyitott a kalandokra, az ismeretlenre.
Ha én nem szeretem a tökfőzeléket akkor nem tudsz engem meggyőzni, hogy szeressem.
A te feleséged, te ismered őt és a gondolkodását. Érdemes lenne átbeszélned vele a dolgokat, hogy megtudd, honnan ered, miből táplálkozik, hogy nem akar hosszabban utazni. Lehetnek mögötte anyagi, kényelmi, vagy bármilyen más egyéb megfontolás is.
Ha megtudod, hogy mi az oka, akkor könnyebb lehet megoldást találni is rá, mint ha azt sem tudod, miért gondolkodik így. Sokan vannak, akik a repüléstől félnek, van aki kimozdulni sem szeret, más az utazással járó macerát nem szereti (pl. bőröndökből élni, cipelni egy rakás cuccot, stb.)
Az is lehet, hogy csak nem elég konkrét számára az, hogy "mindegy hova csak utazni akarsz". Lehet, hogy érdemes lenne néhány konkrét úticélt, vagy akár konkrét programokat felvetned, ami felkelti az érdeklődését.
Nálunk a gyerek volt úgy vele, hogy ő nem akar New Yorkba jönni velünk. Leültettük egy a város látványosságait bemutató videó elé, kb. a hatodik másodpercben mondta, hogy oké, meggondolta magát, mégis akar jönni...
Nyilván egy hosszabb utazáshoz számolni kell a szabadság és egyéb időbeosztási tényezőkkel, az anyagi és munkaügyi lehetőségekkel, költségekkel, minden ilyesmivel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!