Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » 2023 nCore öszi kvíz 1 fordulo...

2023 nCore öszi kvíz 1 fordulo megfejtès? Valaki.

Figyelt kérdés

2023. okt. 23. 02:26
 21/92 anonim válasza:
75%

Az enyémek:

1. három

kettő, vagy három, attól függ, hogy honnan nézem (3: -3 ütés, vagy 2: 2 ütésből).

2. barna

3. ?

4. nyolcvanhat

5. ?

18-nál több van szerintem (ami beillik), a legközelebbi ilyen 24 (ebben nem vagyok biztos).

6. belgium

7. nyolc

8. stromness

Stromness: Ez volt az első település, amelyet Shackleton elért a hegyi átkelés után. Itt találtak norvég bálnavadászokat, akik segítettek megszervezni a többi hajótörött megmentését.

Grytviken: Shackleton később ide is eljutott, de ez nem az első település volt, ahol segítséget kapott. Később, 1922-ben Grytvikenben hunyt el és ott is temették el.

9. háromszázhúsz

10. tizenkettő

Elvileg Howland-szigetnél, ami GMT-12, de utólag kiderült, hogy más is hallhatta Floridánál, ami GMT-5. A megfejtést így ki lehetett totózni, de pontatlan a kérdés megfogalmazás.

11. szamoa

12. ?

13. steven spielberg

14. tizen...

ChatGPT szerint 2+3+3+3=11, ez nem illik be, viszont csak a 3. betű kell, szóval...

febr. 14. 20:26
 22/92 anonim ***** válasza:
62%

Végigmászkáltam a googlemapson és végül 26 jött ki az utolsóra:

7+8+6+5

Az első 2 az Amazonasba megy, a 3. Kongóba a 4. számomra ismeretlen folyón keresztül Dél Amerikában az óceánba.

febr. 14. 23:11
 23/92 anonim válasza:
39%

És mind különböző nevű folyó volt?

Okoska szerint:

1️⃣ 4°32'30.7"N 60°40'25.4"W (Guyana, Essequibo vízgyűjtő terület)

Essequibo-folyón keresztül lehet elérni az Atlanti-óceánt.

Folyók száma: 2 (pl. Kuyuwini → Essequibo → Atlanti-óceán)

2️⃣ 11°11'50.2"S 56°04'14.2"W (Brazília, Amazonas vízgyűjtő terület)

Juruena → Tapajós → Amazonas → Atlanti-óceán

Folyók száma: 3

3️⃣ 6°28'38.9"S 17°05'56.1"E (Angola, Kongó vízgyűjtő terület)

Fimi → Kasai → Kongó → Atlanti-óceán

4️⃣ 13°03'10.7"S 46°27'54.5"W (Brazília, Tocantins vízgyűjtő terület)

Araguaia → Tocantins → Pará/Amazonas → Atlanti-óceán

febr. 14. 23:37
 24/92 anonim ***** válasza:

Igen, a google mapsen ennyi különböző nevet számoltam össze... csak nézd meg pl. az elsőt:

Rio Tipurema

Rio Contigo

Surumu River

Takutu River

Branco River

Rio Negro

Amazonas

A ChatGTP csak egy szöveggenerátor, nekem max a felére adott valamit értelmeset amivel tuána tudtam kezdeni valamit. A tengerre pl tök hülyeséget adott... csak szín legyen:) vöröstenger...

febr. 15. 00:30
 25/92 anonim ***** válasza:
51%

A legjobban ez tetszik:

A Bűnvadászok című filmben Terence Hill által alakított karakter, Béla saját bevallása szerint "harmincöt és fél fokos" vérrel rendelkezik. Ezt a mondatot humorosan és szarkasztikusan mondja, jelezve, hogy a karaktere nagyon higgadt és nyugodt természetű, még a legstresszesebb helyzetekben is.

febr. 15. 00:41
 26/92 anonim ***** válasza:
89%

Egy másik oldalon ezt találtam:

1. három (google golf sportágat dobta elsőre)

2. barna (ugye a Sargasso-tengerről lehet szó, ahol a sargasso moszatra sárgás-barna, arany-barna színeket kaptam találatként)

3. Trasmoz (szintén első google találat a kérdés angol fordítására)

4. nyolcvanhat (mondjuk itt a kérdés 3-4 kulcsszavára magyarul is kiadta a kereső)

5. huszonnégy (ezzel kicsit piszmogni kellett, a wikipédián van két lista: szigetországok, és országlista legmagasabb pont szerint - ezeket táblázatkezelőbe másoltam, majd egyezéseket kerestem képlettel és 22-őt találtam, azonban a rejtvényben 10 betűs a megoldás, amibe csak a 18, 24,31 számok illenek bele, ebből a legközelebbit választottam, de lehet hogy a 18 a jó válasz)

6. Belgium (google első találatoknál megvolt a fegyvertípus, arra rákeresve meglett)

7. nyolc (a táblázat leírása szerint RW oszlop a sima győzelmek száma, mellette az ROW oszlop az összes győzelem hosszabbításokkal, szóval a különbség lehet a megoldás)

8. Stromness (itt a kereső első 3 találatán is végig kellett futni, mire a megfelelően részletes történet meglett)

9. háromszázhúsz (primfelbontás kalkulátorral meglettek a kitevők: 7-7-4 ebből 8*8*5 a megoldás)

10. tizenkettő (itt is 2-3 angol cikket kellett átfutni, mire meglett, hogy a Howland szigetnél vették az adást, - a kérdésnél írják, hogy "előjel nélkül" ezért gondoltam, hogy az időzóna száma lehet a válasz)

11. Szamoa (google első találat a kérdés angol kulcsszavaira)

12. San Donato (ebben nem vagyok biztos, de ez a google első találata a kérdés angol kulcsszavaira)

13. Steven Spielberg (a felsorolt nevek közül csak ez fér bele a megoldás mezőjébe, vagy becsapós a kérdés...)

14. huszonhét (talán ez tartott a legtovább, a google térkép kiadta a koordinátákat és végigkövettem a folyóneveket: 7+8+7+5, de lehet hogy elszámoltam 1-2-vel, - bár a megoldás mezőjébe csak óriási eltéréssel férne bele másik szám)

Így nekem négyszázhetvenöt lett a vége.

Azért erősítsetek meg, vagy javítsatok ki.

febr. 15. 09:28
 27/92 anonim ***** válasza:
24%
28: Akkor szerinted mennyi?
febr. 15. 10:02
 28/92 anonim ***** válasza:
72%
az mondjuk fura, több lehetséges megoldást is próbáltam, de mindegyik más nagyobb, egészen 505-ig :)
febr. 15. 13:41
 29/92 anonim ***** válasza:
39%
27: kevesebb
febr. 15. 18:45
 30/92 anonim ***** válasza:
48%
Akkor mi a jó megoldás?
febr. 15. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!