Hogyan ússzam még a koncertet fogyasztás nélkül?
El akarok menni saját városomban egy koncertre. Jövő héten lesz, szombat este egy étteremben. Szándékosan nem írom meg sem a város, sem a zenész, sem az étterem nevét, egyrészt nem lényeges, másrészt nem akarok felismerhető lenni.
Ha bármilyen vendéglátóipari egységben van egy rendezvény, akkor nálam nagyon erősen szétválnak a dolgok. Ha direkt fogyasztani megyek, mindenféle rendezvény nélkül, akkor fogyasztok és nem érdekel a mennyiség és az ár. De ha rendezvényre megyek, akkor igyekszem megúszni fogyasztás nélkül, egyszerűen azért, mert nem a hely és a fogyasztás miatt megyek, hanem a rendezvény miatt.
Ezt az eseményt meghirdették Facebookon is. Oda írták, hogy ingyenes, de regisztrációhoz kötött, és megadtak egy e-mail címet, asztalfoglaláshoz, de nem derült ki a leírásból, hogy a regisztráció és az asztalfoglalas ugyanaz-e, vagy lehet foglalás nélkül is regisztrálni. Ez azért fontos, mert ha csak odamegyek és leülök egy eldugott asztalhoz foglalás nélkül, akkor talán nem várják el annyira a fogyasztást, de ha asztalt foglalok, akkor valószínűleg elvárják. Honnan lehetne ezt megtudni? És ha esetleg a regisztráció az asztalfoglalást jelenti, akkor hogyan lehet fogyasztás nélkül megúszni? Nem szeretnék ilyesmire költeni, mert nem emiatt megyek, hanem a koncertre. Elfogadható, ha azt mondom, hogy én csak a koncertre jöttem, nincs nálam pénz, vagy inkább az időhúzás és a "még nem sikerült választani" szöveg válik be? Vagy más módon oldanátok meg a helyzetet fogyasztás nélkül? (A biztonság kedvéért viszek valamennyi pénzt, hátha fogyasztásra kényszerítenek, de jó lenne megúszni anélkül.)
Belépős rendezvényekre eleve nem járok, csakis ingyenesre.
Amúgy leírtam, hogy miért nem fogyasztok szívesen. Azért, mert most más a cél. Ha direkt fogyasztani megyek, akkor nem érdekelnek a költségek, de ha nem fogyasztani megyek, hanem rendezvényre, akkor hagyjanak békén.
Amúgy meg arra a kérdésre, hogy hogyan ússzam meg fogyasztás nélkül, nem az a válasz, hogy fogyasszak, tehát nem igazán a kérdésre válaszoltál. Inkább a bejegyzés végén leírt módszereket véleményezd, hogy szerinted melyik válna be. Érdekel erről a véleményed. És a többi hozzászólóé is.
Nem értem, miért töröltetted az első válaszomat, de nem is érdekel
Remélem kidobnak, amikor leülsz és foglalod a helyet a fizető vendégek elől...
Egyébként kintről is hallani a zenét, ha sokba kerül egy pohár üdítő
Töröltesd ezt is
Végül is volt fogyasztás, de csak a koncert utáni ingyenes kóstoló, ami mindenkinek járt. :)
EZT A KÉRDÉST MÁR NEM FIGYELEM TOVÁBB, MEGVOLT AZ ESEMÉNY, MÁR NEM AKTUÁLIS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!