Magyarországon a Halloween népszerűbb mint a farsang?
én úgy látom, aki szereti a beöltözős bulikat, az februárban farsangozik, októberben meg halloweenozik.
aki meg nem szereti, azt sem a farsang, sem a halloween nem hozza lázba.
Én most 22 éves vagyok, az én gyerekkoromban inkább még a farsang volt az, amit ünnepeltünk, meg akkor öltöztünk be, de főleg azért, mert az oviban, iskolában inkább farsangozás volt, mint Halloween-ezés. Most fiatal felnőtt fejjel, kikerülve az iskolapadból már nem nagyon farsangozunk, viszont Halloween-i bulit szoktunk tartani a baráti körrel.
Szerintem mindkettő nagyszerű ünnep, és egyiknek sem vesz el az értékéből a másik létezése, főleg, hogy tök más időpontokban tartandóak. Azért lett a mai fiatalok szemében egyre népszerűbb a Halloween, mert az nemzetközi, az "egész világ" egy napon ünnepli, úgyhogy sokkal nagyobb közösséget érint, mint egy-egy országot. Emiatt van valami monumentalitása, meg persze sok film, sorozat és zene is készült kifejezetten arra, hogy meghozza a Halloween-i hangulatot, meg a boltokban is rengeteg különféle dekorációs elemet lehet kapni ilyenkor, úgyhogy valahogy a Halloween jobban szembejön, könnyebben elkapja az ember a hangulatát. Én legalábbis magamon ezt érzem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!