Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Írnál ilyen karaktert a...

Írnál ilyen karaktert a könyvedbe?

Figyelt kérdés

E/1 személyre gondolok, kisbaba karakternél, hogy írnál-e ilyet!?

Filmben tudok példát is mondani, hogy a kisbaba E/1-es személyben beszél.

Ez a: Nicsak ki beszél trilógia!

Inkább térjünk vissza a könyvhöz.

Köszönöm szépen a megértő válaszokat!

2023. szept. 20. 11:18
A kérdező szavazást indított:
Igen írnák, ilyen kisbaba karaktert
Nem írnák, ilyen kisbaba karaktert
Nem tudom még, hogy írnék-e ilyen kisbaba karaktert
20 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
88%

Nem igazán, mert nem szeretem, amikor babák körül forog a történet. Nem szeretem a gyerekeket és különösen utálom a babákat.

De ettől te még írhatsz ilyet.

2023. szept. 20. 11:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképpen. De az eddig elkészült műveimben felnőtt szereplőim sem mesélték eddig saját történetüket.

Egy terjedelmes művön dolgozom, amelyben egy lassan-lassan középkorú korba élő, Budapesten született, de magyar ősökkel nem rendelkező nőről szól. Ha tetszik (fiktív) életrajzi regény, de nem ő maga meséli az életét.

Lehet, korlátolt vagyok, de nem szeretem a racionalitást teljesen nélkülöző műveket, függetlenül a műfajtól. A nicsak kibeszél egy vicces film, így ott még bele is fér. Ritka kivétel.

De „rendesen” kisbabának a szájába nem adnék semmiféle szöveget.

2023. szept. 20. 12:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

*írnék

A legfiatalabb karakterem 5-6 éves volt, és E/1-ben (1 fejezet erejéig), majd E/3-ban írtam az ő szemszögéből.

Szerintem egy 1-3 éves szemszögéből nincs sok érdekesség, mert szavak szinte alig vannak és (előre is bocsánat), de a gondolatuk is egy kicsit butácska, vagyis olyan jó leírásokat nem lehet velük írni, mint egy felnőtt karakterrel.

De ezt csak én gondolom így, viszont próbáld ki, kérj véleményt, és aztán meglátod, hogy tetszik/működőképes e a dolog.

2023. szept. 20. 18:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen könyvről van szó. Van az a mű, aminek jólállna.
2023. dec. 20. 15:14
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Kisbaba karaktert nem írnék, mert szerintem nem lehet hitelesen visszaadni, mi járhat egy kisbaba fejében. Engem tuti zavarna.

Gyerekszemszöget is nehéz írni, de ha jó, akkor imádom.

jan. 12. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!