Rouletten mennyire gyakori hogy 12-szer jön egymás után piros?
"Ellenben valamiért nekem logikusnak tűnik, hogy nagyobb eséllyel kellene jönnie valahol egy feketének a 12 piros helyett, bár nem jövök rá, hogy mi az, hogy meg is tudjam magyarázni."
Nem így van. Ahogy fentebb írták, amennyiben nincs bundázva a játék, az összes pörgetés egymástól független esemény, a gép nem jegyzi meg, hogy előbb piros volt, és most akkor feketét kell kiadni, hogy kijöjjön az 50%.
Matematikailag teljesen rendben van az is, hogy 1000-szer egymás után pirosat adjon ki. Az 50-50%-os arányt mondjuk idővel meg fogja közelíteni. Minél több pörgetés történik, annál inkább közelíteni fog ehhez. 12 pörgetés az kb semmi, ennyiből semmiféle következtetést nem lehet levonni, pláne nem olyat, hogy csalnak.
Hasonló amúgy a lottó is. Ott is megvan az adott esélye, hogy mondjuk kihúzzák a következő sort: 1-2-3-4-5
És ugyanekkora eséllyel kijöhet ugyanez a sor a következő héten, meg azután, és így tovább, bármelyik másik sorsoláson. Persze sok a lehetséges számsor, de mindegyiknek pontosan ugyanaz az esélye, hogy kijöjjön, így ha tízszer kihúzzák az 1-2-3-4-5-öt, még abban sincs semmi különös, csupán a hétköznapi módon gondolkodó agynak lesz nagyon furcsa.
Én heti 1-2x rulettezek 1-2 órát. Számtalanszor láttam már olyat, hogy a szélső tétek közül egymás után 15-20-25x jön valami zsinórban.
(Kis/nagy számok, piros/fekete, páros/páratlan)
A duplázós módszer nem éri meg, idővel elképesztő tétet kell feltenni egy egység nyeréshez. Plusz az asztalokon is van limit, ami megakadályozza a tét duplázását a végtelenségig.
Én azt vallom, hogy 5-10 számra kell játszani, amiből 1-2 szám nagy tétes. Érdemes a gyakoribb számokra játszani, vagy azok közelébe. Nem hiába történik ez, az asztalban, tárcsában lehet idővel minimális kopás, amiket a statisztika segít észrevenni.
Persze semmi nem garancia, én is mínuszos vagyok bőven, de élvezem a játékot, és tudok kontrollt tartani.
Voltak néha szép nyereményeim, de utána bátrabb az ember, többször megy nagyobb téttel, és végül több lesz a mínusz, mint előtte volt a profit.
A szerencsejátékot senkinek nem ajánlom, megkeseríti az életet. A nagy nyereség is, a veszteség is, minden, ami vele jár. Én is függő vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!