Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Mi az a Normafa?

Mi az a Normafa?

Figyelt kérdés
Budapestiek ha azt mondják voltam a Normafán az mit jelent? Nézegetem a térképet, de annyira van ott minden, hogy nemnagyon értem mi a Normafa különlegessége, miért járnak oda a pestiek?

2023. júl. 27. 12:39
 1/3 qborka ***** válasza:
100%
A hegy teteje. Szép a kilátás a városra, lehet piknikezni,sportolni. Nagyon szeretem, tegnap este is voltam.
2023. júl. 27. 12:53
 2/3 anonim ***** válasza:
13%
Az a fa amihez a többi fát mérik.
2023. júl. 27. 13:39
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Volt ott egy öreg bükkfa valamikor. Schodelné Klein Rozália világhírű opera-énekesnő kedvenc kirándulóhelye volt. Több színésztársaival együtt ide jártak rendszeresen. Egyik alkalommal kapott ajándékba egy ezüst sarlót. Az énekesnő ekkor elénekelt egy áriát Bellini Norma című operájából. Az ária első sora magyarul: Szűzi Istennő, aki beezüstözöd ezeket a szent, öreg fákat. Innen eredeztethető a név. A fa időközben elpusztult a megmentésére tett kísérletek nem hoztak eredményt.
2023. júl. 27. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!