Melyik mesét ajánlanátok egy 5 és egy 7 éves kislánynak?
Olyan filmet/mesét keresek, ami leköt egy 5 ill. 7éves lányt. Eddig nem tévéztünk, de a Sam a tűzoltót már ismerik. Valami olyanra gondolok, mi csajos, de nem lélektépő, nem villódzó, csak amolyan lassabb léptékű, de mondjuk vicces.
Ha valakinek van ötlete, nagyon megköszönném!
Állati nagy Szökés, beleleapoztam, sztem sok az agresszív rész.
51-es bolygó, talán túl magas érzelmi szint, és ott is rettentő sztem az a katonai rész, lövöldöznek...
A klasszikus mesék pedig amit találtam, pixelesek, de ha más nincsen, annál maradunk
Fuh erre rákerestem... nem kellett volna. [Oké a xenomorph mint kutyát azt adtam de a többi...]
Szerintem egy 5-7 éves gyereket pont nem érdekel ha valami pixeles. Mondjuk nem mintha azokba nem lettek volna "erőszakos" jelenetek. Nem mintha megállnának tőle a fejlődésben. Amúgy teszem azt a Pixar összes filmje, nem fognak belőle érteni mindent de a lényeg átjön nekik és legalább te sem kapsz közben agyvérzést.
7 évesen ma már komolyabb mesék mehetnek - Willy Fogg, stb...
Milyen egy elkorcsosult generációban élünk, hogy valami "pixeles" az már gond! A mi időnkben örültünk HA egyáltalán volt mese a tv-ben, vagy a szomszédhoz átmehettünk videót nézni!
Agyhalott, hálát nem ismerő generáció!
3.: Igen, 2023-ban ha valami pixeles úgy, hogy fizettél érte az azért elég gáz... :D Nem hiszem hogy ezen lenne mérhető, hogy mennyire elkorcsosult [avagy inkább sem] az aktuális generáció.
Mondjuk én 7 évesen Alien-t néztem mese helyett és nem álltam meg a fejlődésben. :D
A Könyvtári Intézet épít egy erről szóló adatbázist:
Nekem is lányaim vannak, én bele kóstoltattam őket a régebbi mesék világába, melyeket mi is néztünk. Meg kell, hogy mondjam, nagyon élvezték.
- Nilsz Holgerszon
- Kacsa mesék
- Gumi macik
- Balu kapitány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!