Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Puzzle kirakás módszerek? Egy...

Puzzle kirakás módszerek? Egy ezer darabos kirakakó fogott ki rajtam, mert konkrétan egy szín és annak árnyalatai vannak rajta. Több 1000 db-os puzzle-t is kiraktam már, de ezt nagyon nehéznek érzem.

Figyelt kérdés

Úgy szoktam, hogy kiválogatom szín, árnyalat szerint a darabokat. Most is így csináltam, de ez nem nagyon szűkíti le a választékot egy-egy résznél, mert így is rengezeg van egy árnyalatból. Eléggé reménytelennek érzem :(

Egyébként már megvan a keret, és alulról az első három sor, egész könnyű volt. De fogalmam sincs, hogyan tovább.

Linkelem a kirakót, egy Trónok Harcás szépségről van szó :)

[link]

Segítsetek légyszi!

#kirakó #puzzle #1000 db kirakó
2022. dec. 21. 15:09
 1/7 anonim ***** válasza:
67%

KEress olyan darabokat, amik színben valamennyire passzolnak (az alsó sorok fölöttiekröl van szó) és amik alakban is odaillenek.

Illetve egy-egy olyan részletet külön össze tudsz rakni, ahol a fekete és a kék szín élesen elhatárolódva találkozik, utána ezeket be tudod majd illeszteni a megfelelö helyekre.

2022. dec. 21. 15:32
 2/7 A kérdező kommentje:
Egyszerűen nem megy. A házak jelképeit kiraktam, ugye az volt az a három sor, amiről beszéltem. Utána szerintem nagyon sötét, szinte fekete darabok jönnek. Kiválogattam , de egyik sem stimmel. Szerintem nem is jó árnyalatban gondolkozom, és nem tudok kimenni a képből sem. Nem tudom mit csináljak
2022. dec. 21. 16:15
 3/7 A kérdező kommentje:
Elég kétségbeesetten hangzik amit írok, és valóban nagyon idegesít.
2022. dec. 21. 16:15
 4/7 harebell ***** válasza:
100%
Mi lenne, ha arcrészenként haladnál? Megpróbálsz kirakni egy-egy szemet, szájat stb, beazonosítod, kihez tartozik, aztán onnan haladsz tovább, illetve annyival is előrébb vagy.
2022. dec. 21. 16:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen, én is arra gondoltam most, hogy nem sikerült más. Megyek, neki is állok
2022. dec. 21. 16:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne csak szín, árnyalat szerint válogasd, hanem forma szerint. Klasszikus két lyuk, két dudor, egy lyuk 3 dudor, 1 dudor 3 lyuk...
2022. dec. 21. 22:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem olyan modszerem van, amihez szinte nem is kell az eredeti kep. Ra kell hangolodni, mintha az ember ugyanazt maskepp latna hirtelen.

Szoval ilyen kepeknel ahogy lazan a darabokra nezek, erezni kezdem, hogy kulonbozo elesseguek a reszletek, aztan van, ahol valahogy surubbek a vonalak pacak, van, ahol ritkabbak. Eloszor ezeket kezdem felismerni, ezeket a szempontokat. Oke, egy foto reszlete, de mintha a darabkaknak kulon eletuk lenne. Mikor kepes vagyok igy latni, tobb osszeillo darabot talalok, es aztan konnyebb elindulni egy nyomon.

2023. ápr. 19. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!