Puzzle kirakás módszerek? Egy ezer darabos kirakakó fogott ki rajtam, mert konkrétan egy szín és annak árnyalatai vannak rajta. Több 1000 db-os puzzle-t is kiraktam már, de ezt nagyon nehéznek érzem.
Úgy szoktam, hogy kiválogatom szín, árnyalat szerint a darabokat. Most is így csináltam, de ez nem nagyon szűkíti le a választékot egy-egy résznél, mert így is rengezeg van egy árnyalatból. Eléggé reménytelennek érzem :(
Egyébként már megvan a keret, és alulról az első három sor, egész könnyű volt. De fogalmam sincs, hogyan tovább.
Linkelem a kirakót, egy Trónok Harcás szépségről van szó :)
Segítsetek légyszi!
KEress olyan darabokat, amik színben valamennyire passzolnak (az alsó sorok fölöttiekröl van szó) és amik alakban is odaillenek.
Illetve egy-egy olyan részletet külön össze tudsz rakni, ahol a fekete és a kék szín élesen elhatárolódva találkozik, utána ezeket be tudod majd illeszteni a megfelelö helyekre.
Nekem olyan modszerem van, amihez szinte nem is kell az eredeti kep. Ra kell hangolodni, mintha az ember ugyanazt maskepp latna hirtelen.
Szoval ilyen kepeknel ahogy lazan a darabokra nezek, erezni kezdem, hogy kulonbozo elesseguek a reszletek, aztan van, ahol valahogy surubbek a vonalak pacak, van, ahol ritkabbak. Eloszor ezeket kezdem felismerni, ezeket a szempontokat. Oke, egy foto reszlete, de mintha a darabkaknak kulon eletuk lenne. Mikor kepes vagyok igy latni, tobb osszeillo darabot talalok, es aztan konnyebb elindulni egy nyomon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!