Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » A TikTok ennyire káros?

A TikTok ennyire káros?

Figyelt kérdés
Júniusban töltöttem le, mindenki mondta, hogy milyen jó. Aztán Októberig használtam rendszeresen napi több órát, sajnos ráfüggtem. Mióta letöröltem sokkal jobb lett az életem.

2022. nov. 15. 18:36
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem annyira
Nem
24 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
23%
Jó app,jobb mint egy fb-insta fos
2022. nov. 15. 18:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
És gondolj bele hogy ma már minden kisgyerek kedvenc "játéka" ez a tiktok.
2022. nov. 15. 19:28
 3/8 A kérdező kommentje:
Szerintem egy Youtube sokkal jobb, igényesebb. Feldobja a videókat te meg választasz, hogy melyiket nézed meg. A TikTok-on meg random videókat ajánl. A Youtube Shorts szerintem egy "TikTok" akar lenni.
2022. nov. 15. 19:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Abban káros, hogy rossz beidegződésre kondicionálja az embereket. Néhány másodpercben kell a figyelmet megragadni és lekötni, különben továbblapoznak rajtad. Aki ezt megszokja, nem lesz képes hosszabb tartalmakra koncentrálni, mert ahhoz van szokva, hogy 10-15 másodperc alatt "teljes értékű" és óriási impulzusú tartalmat kap, minden más pedig vontatott érzetű és unalmas lesz tőle. Ahelyett, hogy meghallgatod (és közben bealszol, mert csak beszélnek alatta) egy Youtube videó 1-2 perces bevezető szövegét (és még utána jön a tartalom), annyi idő alatt megnézel 5-10 felkapott mikrovideót, ami felpörgeti az agyat, és nem akarsz ebből kiszakadni.

A rosszul koncentráló, figyelemhiányos, hiperaktív emberekkel pedig csak a problémák lesznek. Az USA-ban masszívan gyógyszerezik a gyerekeket is, mert egyszerűbb leszedálni, mint foglalkozni a kiváltó dolgokkal.

2022. nov. 15. 20:39
 5/8 A kérdező kommentje:
4-es köszi az infót
2022. nov. 15. 20:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen, irtó káros,més nagyon rá lehet függeni. Nyilván a függők ezt tagadják, ahogy az alkoholisták is. #4 nagyon jól leírta a hatást. Annyi kiegészítés, hogy pl. az ADHD-s gyerekeknek még rosszabbat tesz.

Óriási a szülők felelőssége is ebben, mert ők csak annak örülnek, hogy a gyerek végre békén elvan a telefonjával, pedig épp tönkremegy tőle.

2022. nov. 15. 21:20
 7/8 A kérdező kommentje:
Akkor jó, hogy letöröltem, lehet még jobban tönkretett volna... 🙂
2022. nov. 15. 21:28
 8/8 A kérdező kommentje:
1-es a Facebook még mindig jobb, nekem is van, bár nem használom, csak a Messengert.
2022. nov. 15. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!