A TikTok-on miért csak 13 év a korhatár?
Nagyon sok kisgyereket látok az oldalon, szerintem megkéne emelni
14-15-16+-ray így is szokott nekem olyan videókat dobni ahol lányok nagyon mutogatják magukat, és szerintem ez nem tenne jót a kisgyerekeknek. Meg azt nem értem, hogy ezek a videók miért nem korhatárosak
Fölösleges megemelni, semmi értelme. Idősebbek úgy sem regisztrálnak :)
Kinek kell az, hogy közel 2 GB-ot foglaljon a telefonon?
Tik_tok ra nem vonatkozik az EU / US jogrendszer..
Mellesleg idővel születne más platform!
Ahol igény keletkezik, ott megoldás is létre fog jönni!
Kereslet/Kínálat...
Sokáig azt hittem, hogy a facebook a legszörnyűbb dolog, ami az emberekkel történhet, de ma már tudom, hogy a tiktok az. Nem sokan gondolják ezt így, de a szemünk láttára jön létre egy mentálisan zeljesen zokni, figyelemzavaros generáció, akiknek egy kétperces zene már túl hosszú, egy másfél órás film túl lassú, egy könyv pedig teljesen értelmezhetetlen időtávra és szellemi erőfeszítésbe nyúlik el.
Sajnos a korhatár ezt nem oldja meg, mert kortól függetlenül ártalmas az, amit a TT az elménkkel művel. Persze, rosszabb, ha kiskamasz-korban ég ki az ember agya. A TT olyan szinten roncsolja a koncentrálóképességet, a tudatosságot és az összefüggések felismerésének a képességét (azaz az intelligenciát), ami teljesen példátlan. És persze rémesen addikt.
De mégis, mit várjunk a kínai komcsiktól? Néha tényleg úgy tűnik, hogy a TT egy fegyver a nyugati szellemi fölény megszüntetésére. Egy emberöltő múlva nem lesz egy köztünk egy használható orvos, mérnök de még buszvezetö sem. Legalábbis azok között, akiket a tiktok nevelt fel, nem lesz. Lesznek viszont mindenféle SNI-s gyerekek, akik bomlasztják az iskolarendszert (ez már most is egyértelmű trend), akik miatt lejjebb kell szállítani a követelményrendszert stb.
Az ízlésről, kultúráról meg már kár is beszélni, rég a mennyiség dominál a minőség helyett.
Nnna, azért írtam ilyen hosszan, mert aki nem volt képes elolvasni és követni, az máris bizonyítja az állításaim igazát. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!