Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Tévé- és rádióműsorokban a...

Tévé- és rádióműsorokban a riporter néha a riportalany "szájába adja a szót", ami engem nagyon zavar. Téged is?

Figyelt kérdés
Tehát előre kitalálja, mit fog mondani 1-2 mp múlva, majd hangosan kimondja, ami szerintem nem túl korrekt, tudálékosnak tűnik. Szerintem a riporter ne bizonygassa a felkészültségét. Jól látom?
2022. aug. 31. 11:54
A kérdező szavazást indított:
Engem is zavar
Nem zavar
5 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:
19%
Ez nem a felkészültségéről szól. Csak uralja a beszélgetést. Ha a szájába adja a szót, akkor nagyobb eséllyel tereli abba az irányba a társalgást, amerre ő feladatot kapott.
2022. aug. 31. 12:23
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha arra gondolsz, amikor nem is hagyja szóhoz jutni, rendesen elmondani a mondanivalóját a riportalanynak, az engem is zavar. Akkor ne legyen riportalany, mondja el ő az egész szöveget.
2022. aug. 31. 12:31
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem a beszélgetés terelgetéséről van szó, nem ezt írtam, hanem "kitalálja" a következő szót ("látod, hogy én is tudom?").
2022. aug. 31. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!