Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Milyennek találjátok ezt a...

Milyennek találjátok ezt a Wattpad sztorit?

Figyelt kérdés

Bármilyen kritikát szívesen fogadok!

[link]

2022. aug. 18. 12:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az első részt olvastam el.

A sztori maga szerintem izgalmas, olvastatja magát, hogy vajon mi fog velük történni, miért viszik őket, hová viszik őket, mi lesz velük ott stb.

A főszereplő német egy kicsit hamarabb is beleszőheted a történetbe (akar a neve elmondásával) hogy tudjuk fiúval vagy lánnyal van-e dolgunk, mert amikor egy fiú a cicájának hívja, a mai világban még itt se lehetünk biztosak, hogy lány (ne értsetek félre, nem utasítom el azt sem)

2 szerintem leírhatnád jobban a főszereplő érzelmeit, hogy szorong, vagy hasonlók, hogy érezzük ennek a súlyát (ahogy a tanáros résznél is tetted) hogy mégiscsak elhurcolják őket.

3mindezekkel együtt, várom, hogy olvashassam is tovább, vote-oltam is rá!

2022. aug. 18. 14:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Kezdetnek az első három fejezetet olvastam el. Helyesírási hibákat nem nagyon találtam benne, és vesszőhibákat sem tapasztaltam, ami azért szép teljesítmény Wattpadon. A fogalmazásod gördülékeny, bár néha kicsit kevésnek éreztem, pár helyen igényeltem volna némi magyarázatot a cselekményeket illetően.

Azzal, hogy kiírod az időpontot alapvetően nincs gond, de zavaró tud lenni, ha öt perces ugrásokat jelzel vele, ehhez inkább használj átkötő mondatokat, akár az is megteszi, hogy új bekezdésben annyit írsz, hogy öt perccel később ez meg az történt.

Az elején éppen hogy csak szó esett a háborúról, aztán egy teljesen másik környezetbe kerültünk át. Kik a két fél? Ki győzött, veszített? Mennyi idő telt el azóta? Illetve a katonák az ellenséghez tartoznak?

Az a jelenet, amikor az osztályfőnök elsírja magát, nekem kicsit gagyinak bizonyult, elsősorban a fogalmazás miatt. Mondja, majd sírva kiviharzik a teremből - ilyet egy ötéves csinál, számomra ezek a szavak túl erősek voltak egy felnőtt emberhez (sírva, viharzik). Vagy csak egy kis körítés kéne hozzá, pl: könnyek gyűltek a szemébe, majd elsírta magát, és kiviharzott a teremből.

További kérdéseim Erickel kapcsolatban vannak. Amikor a főszereplő felteszi magában a kérdést: Vajon mikor hagy végre békén?, üresnek érzem, hisz az olvasó itt találkozik először ezzel a helyzettel, még ha le is vette mi folyik itt, egy ,,cicám"-tól mégsem lesz világos. A főszereplé megemlíthetné, hogy mindig ilyeneket mond, vagy sosem jöttek ki jól egymással stb., hogy kicsit érthetőbb legyen.

Ami még zavar engem, hogy amikor elmagyarázzák a játékot, akkor a saját kérdéseikre válaszolnák, ahelyett, hogy szimplán elmondanák a helyzetet. Ezt azért gondolom zavarónak, mert azt az érzés kelti bennem, mintha az olvasók helyett tennék fel a kérdéseket, kicsit szájbarágós.

Következő kérdésem, mi történt Miával? Felteszem a következő fejezetekben kiderül majd, most inkább a karakterek szemszögéből tartom furcsának. Bár a főszereplő is észereveszi a lány hiányát, inkább Eric tetteit tartom furcsának. Miért a főszereplőt választja az ikertestvére helyett? Ha esetleg történt vele valami, és ezért, akkor meg miért nem látszik rajta? Ha pedig Mia egyszerűen talált magának párt, miért nem vele szövetkeznek, benne legalább biztosabban megbízhatnának.

Utolsó kérdésem: mi a főszereplő neve? Nyilván ha nem derül ki a fülszövegből, eltarthat egy ideig, mire megemlíted, de azért ha még a harmadik fejezetben sem derül ki, akkor később az olvasót váratlanul fogja érni. Elég annyi, ha egy szeplő megszólítja.

A cselekmény viszont izgalmas, olvastatja magát. A karakterek sem laposok, bár jó lenne többet hallani a főszereplő véleményét. Az plusz pont, hogy a harmadik fejezet végén racionálisan gondolkozik, és nem fogadja el, hogy meg kell ölniük egymást, hanem ,,lázadásban" gondolkozik.

Remélem tudtam segíteni!

2022. aug. 18. 15:02
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Kettes vagyok, megint. Elolvastam a maradékot, már csak kíváncsiságból.

Izgalmas, várom, hogy több rész legyen elérhető. Nekem úgy tűnik, fejlődtél a fejezetek írása közben, mivel fogalmazás szerint a későbbiek már jobbak voltak. A karakterek személyisége jobban kifejtésre került, elsősorban Cassie-é, ami szerintem sokat emelt a történeten. Külön értékelem a beleszőtt humort is. A dolgok nagy része, amiről az előbb írtam, kifejtésre került, szóval azzal már nincs semmi gondom.

Amikor Eric megkötözte a főszereplőt, elvesztettem benne a hitem, megijedtem, hogy ezek lesznek szerelmesek. Aztán meghalt, ami váratlan fordulat volt, viszont egyetértettem vele. Őszintén szólva elröhögtem magam, végre egy író, aki eltünteti a gyökér karaktereket, nem pedig jószívű rosszfiúvá teszi.

Voltak benne elírási hibák, de semmi komoly. Azt hiszem a negyedik fejezetben mondta a főszereplő, hogy szerinte Mia Daviddel van. Először is, ki ez a David? Másodszor is, miért jelenik meg akkor benne még egy David nevű karakter? Ez azért eléggé összezavart.

Már csak egy dolgon akadtam fenn, ami csak egy apróság, hogy a hetedik fejezet elején, amikor valaki felkelti Cassie-t, akkor kiről van szó? Szimplán furcsának találtam, hogy Cassi nem foglalkozik vele, nem említi meg, hogy pl: egy barna hajú srác keltett fel, vagy valami hasonló.

Remélem tudtam segíteni, csak így tovább!

2022. aug. 18. 15:38
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, igyekszem megfogadni, amit írtatok!
2022. aug. 18. 16:04
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Most fejeztem be, és nekem nagyon tetszik!
2022. aug. 27. 20:18
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! örülök hogy tetszett!
2022. aug. 28. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!