Mit ajánlotok első makettnek?
Nagyon megtetszett a makettezés, a YouTube-on, Facebookon rengeteg gyönyörű makettet láttam, és úgy gondoltam én is belevágok, hátha...:-) Mit ajánlotok első makettnek? Ecsettel szeretnék elkezdeni, mert nem akarok festékszórót venni így elsőre, írhattok márkákat ecsetbe, makettbe, festékbe, gondolom kell hozzá valamilyen spéci cucc, hogy igazi "koszos' hatása legyen. A revell 1/72 szettjeit néztem, abban van festék, ecset stb.
Elsősorban katonai repülők érdekelnek, de lehet más is.
A válaszokat előre is köszönöm!
;)
Figyu: elsődlegesen vàlassz ki egy típust, màrh repcsit.
Modern, vagy vh-s érdekel?
Az Eduard-nak asszem ebben a kategóriàban vannak weekend edition kiadàsai, amire még nem hallottam panaszt.
A régi kiadàsokat érdemes elkerülni, útmutatót jóelőre àttanulmànyozni.
Ha kivàlasztottad a típust, két helyet ajànlok, ahol utàna tzdsz nézni jobban:
super-hobby.hu
scalemates.com
Elsőnél inkàbb doboz, alkatrészbontàs, amit meg tudsz nézni,
a màsodiknàl útmutatót és a makett teljes élettörténetét. Ki, kitől vette àt a szerszàmot, stb..
Mindenképpen olyat vàlassz, ami tényleg tetszik, különben nyűg lesz vele.
Màsfelől, a makettezés olyan, mint az asztalossàg: többször próbàlsz,1x vàgsz, vagy ragasztasz. Javasolt a többszöri szàrazpróba, minden nagyobb alkatrészcsoportnàl.
Festés: kezdőként ne aggódj miatta!
Ne nagyot és ne bonyolultat. Revell 1/72-es II.vh egymotoros repcsijei teljesen jók, 2-3 délután össze lehet rakni.
Kikevered a színt. (egyáltalán nem nehéz)
Ha még aktuális. Én elsőre autot ajánlok azok viszonylag egyszerűek.
Nagy méret azaz 1/35 mert ugyan mert akkor nem lesz elkedvtelenítő a béna festés mert béna lesz...az enyém is az.de 1/72nél azért bonyolultab szépet festeni. Repcsinél elmegy,de ott modern gépet ajánlok mert egy I.vh-s biztos csalódás ha jobban belemész.
A II.vh már jobb. De a modern gépek azok szerintem szebbek. Persze nekem is van me262 meg bf109.
Ja és 1/72 repcsinél még nem zavaró az elnagyoltság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!