Milyen pozitívumai vannak a DC-nek, amikkel a Marvel nem rendelkezik?
Superman, Batman, Wonder woman, Supergirl
Hasonlóan király karakterei soha nem lesznek a Marvelnek. Max Pókember, de hozzájuk képest ő is egy vesztes.
Hát ez èrdekes, szerintem meg pont a DC világa túl idealista, ès a fô karakterek nagy rèsze túl tökèletes. Nèzz meg egy pókembert, aki úgy hősködik, hogy az emberek jó rèsze fèl tőle, ès folyamatos lejáratókampany mellett a hètköznapi gondjaival (miböl lesz lakbèr fizetve stb.) küzd.
Vagy vegyük pèldául az X-ment, ahol úgy próbálják megmenteni az embereket, hogy cserèbe kb leköpik őket, több sztoriban a csatornában èltek, ès konkrètan koncentrációs táborokba akarja zaratni őket az emberisèg.
Szerintem a marvel sokkal kevèsbè idealista mint a DC, ott túl sok nekem a fènyes páncèlos lovag.
A 3 válaszolóval értek egyet. A DC egyik fő pozitívuma hogy tud komor lenni, a marvelnál viszont nagyon színes, csili vili minden.
Mind a 2 univerzumot szeretem, de a marvel is próbálkozott a Morbiussal ami kicsit komorabb mint a többi és be is bukott
3# értem mire mondod, de viszont én meg nem erre gondoltam mikor írtam hogy komolyabb hangvételű, úgy értettem hogy a DC-ben nem csak a fényes oldalát látjuk a bűnözésnek, mondok példát mire értem - DC-ben sokszor mutatnak sötétebb dolgokat, pl hogy a férj bántalmazta majd megölte a gyerekét, feleségét is meggyilkolta, és Superman hiába isteni erővel repüli körbe a földet pár sec alatt, még is késve ért oda hogy megállítsa a férjet, eközben Batman egy sorozatgyilkos után kutat Gothamben aki embereket fog el, ketrecbe zárja, majd megeszi őket, mialatt a Titans team nyomoz a földön levő űrlények után akik gyerekeket rabolnak el akiket gén manipulálva szörnyekké változtatják őket, és még sorolhatnám miféle sötét darkosabb dolgok történnek a DC-ben, és ismétlem, én a képregényeket nem olvastam, csak is a filmekből, sorozatokból mondtam ezeket a példákat.
Vissza térve az írásodra, DC-ben is vannak rendes valóvilági problémákkal küszködő hősök, pl Flash akinek egyetlen barátja sincs és ezért örül hogy meghívták az igazság ligájába, Superman akinek a házát elvitte a bank, mivel újságírásból nem élt meg stb.
mondom semmi bajom a marvellel, szórakoztató, szerintem nem ugyanaz a kettő, totál más a DC meg a Marvel, de ez csak személyes vélemény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!