Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Honnan tudok olyan hernyót...

Honnan tudok olyan hernyót szerezni amit ha felnevelek akkor pillangó lesz belőle?

Figyelt kérdés
Beírtam Google-be de nem hozott ki semmi hasznosat, szóval arra gondoltam hát ha valaki innen okosabb ebben a kérdésben mint én.

2022. máj. 29. 17:28
 1/5 anonim ***** válasza:
88%

A hernyó nem egy tipikus háziállat. Kint a természetben megvan a szükséges életkörülménye, tápláléka és azok a feltételek ami során ki tud teljesen fejlődni. Nincs mit nevelni rajta.

Mivel a "hernyó" az a lepke lárvája, így törvényszerűen minden hernyóból lepke fog létrejönni. Így kimész a szabadba, keresel egy fertőzött bokrot vagy fát és ahány tucat hernyót csak összefogsz magadnak, az mind potenciálisan egy pillangó lesz. Az viszont már nem garantált, hogy neked fogságban, dobozba zárva majd ki fog fejődni.

Mindenesetre:

[link]

2022. máj. 29. 17:37
 2/5 A kérdező kommentje:
sajnos megpróbáltam keresni, de nem találtam, (nincs nagyon nagy erdő a közelünkbe) szóval ha lehet akkor vennék valahonnan hogy kipróbálhassam a nevelést. :) de köszönöm a tippet
2022. máj. 31. 20:35
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Haziállatként is lehet tartani. Én egyet addig tartottam gyerekként, míg bebábozódott. Csak azután kitettem, kellet a hely a cickánynak...

Nem kell erdő, elég valami zöld terület is. Ha eljön a "szezonjuk" lesz majd, ne félj.

Csak vigyázz, mert nem mindegyikből lesz a várt szép színes pillangó. Inkább "unalmasabb" lepkére számíts, ha kifejlődik.

2022. jún. 1. 21:32
 4/5 A kérdező kommentje:

és te hol találtál? (fán, bokron stb) ezt merre keressem? illetve a szezonjukat meg tudnád mondani?

Előre is nagyon köszönöm!

2022. jún. 3. 19:46
 5/5 anonim válasza:

A természetből ne gyűjts be semmit!

Butterflystore, motobuterfly, lepkefarm.hu, terraplaza, egzoomania

2024. jún. 26. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!