Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Miért utálják ilyen sokan a...

Miért utálják ilyen sokan a szappanoperákat?

Figyelt kérdés
2022. máj. 22. 14:52
 1/4 anonim ***** válasza:
58%
Mert értéktelenek. Pocsék színészi játék és sekélyes mondanivaló jellemzi a legtöbbjüket.
2022. máj. 22. 15:27
 2/4 anonim ***** válasza:
61%

Nem tudom megmondani, "sokan" miért utálják, de azt tudom, hogy én miért (és itt most különösen az ilyen vége nincs, főleg dél-amerikai szappanoperákra asszociálok):

- borzasztó "színészi" játék, ripacskodás, túljátszás, erőltetettség

- értelmetlen "sztori", nincs eleje, közepe, vége, nem tart sehova az egész, csak nyújtják, mint a rétestésztát, újabb és újabb szálakat dobnak be a semmiből, majd ha a nézőknek nem tetszik, abbahagyják, és kezdenek mást helyette (az se baj, ha meghalt egy karakter, ha a nézők hiányolják, hát simán visszahozzák...)

- a fentiek miatt nincs egyetlen karakter sem kidolgozva, nincs karakterfejlődés, senkinek nincs egy normális, megismerhető személyisége, semmi sem következetes (még a gonosz karakter is képes két perc alatt jóvá változni, vagy fordítva)

- teljesen követhetetlen és random módon váltakozó viszonyok a karakterek között ("Én az anyád sógorának az apjának a feleségének a testvére vagyok, nem tudtad!?", vagy "Az apámról kiderült, hogy ő valójában a féltestvérem lánya, brühühü")

- általában több író és rendező dolgozik rajta, így magának a sorozatnak sem egységes a stílusa: más-más kameramunka (pl. vannak epizódok, ahol szinte végig remegő-ugráló képű steadicam-mel dolgoznak, mert az most divat, más epizódnál meg úgy ráközelítenek mindenki arcára, hogy az már kellemetlen), vagy az egyik sötét, a másik túlvilágított... - minden alkotó megpróbálja megvalósítani a saját stílusát, de nem alkotnak koherens egészet,

- az egész készítés alacsony színvonalon folyik, egy jelenetet max. 2-3 alkalommal vesznek fel, nincsenek normális díszletek, sem egy igazi, komoly stáb, aki ezeken dolgozna, az egész hangulata futószalag-szerű

- monoton, ismétlődő: egy hosszú sorozaton belül biztosan többször is elő fog fordulni dráma, pl. megcsalás, betegség, börtönbe kerül valaki, bántalmazás...

- általában gyakran változó szereplőgárda, mert érthetően egy színész sem szeretne ebbe évekre beleragadni

Magyarul a színvonala nulla - számomra.

Ha már sorozat, akkor van olyan, amit szeretek, de azok általában a crime-procedural jellegűek, vagyis krimi, nyomozás... És sajnos a végére azok is mindig átmennek ilyen szappanoperába, olyankor abba is hagyom. Ekképpen általában ezeknek a sorozatoknak is csak az első pár évadát nézem, pl. NCIS és társai, Criminal Minds. Mind-mind áldozatul esett az elszappanoperásodásnak, viszont az én ízlésemnek megfelelően indult, vagyis az elején én szerettem őket.

2022. máj. 22. 15:54
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Egy időben (2000-es évek) még a csapból ezek folytak. Sokan akkor utálták meg őket.
2022. máj. 22. 18:17
 4/4 anonim ***** válasza:
70%
Az utolso elottivel egyet ertek. Nedz meg a tiltott gyumolccsot! Minden van bent a felsorltak kozul.
2022. máj. 22. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!