Hogy fessem le a plüssöm?
Gyárilag egy fekete folt van rajta a bundáján, hogy festhetném le fehérre?
A textil festékek amiket találtam álltalában úgy írja a használati utasítás hogy vasalni kell fél percig miután felvittük. A plüssömre az van írva hogy nem vasalható...
A plüss nem játék, nem lenne sokat mosva, csak a polcomat díszíti.
Találtam egyet, de nem vagyok benne biztos hogy jó lenne: [link]
Textil festék (mű)szőrmére és plüss anyagra nem alkalmas. Angolul ezért különböztetik meg a dye-t (ami olyan jellegű festék, mint a hajfesték pl.) és a paint-et (ami a rákenhető festék, mint mondjuk a tempera). Tehát ha lekened/lefújod, akkor összetapad a szőr/plüss bolyhok és ocsmány lesz.
Ha tényleg fehér a plüss, akkor fehérítővel kéne megpróbálni, de nagyon óvatosan. Nem belemártani (mert akkor szétcseszheti az anyagot), csak a felületét lekenni, aztán leöblíteni.
Vannak egyébként ruhafestékek, amik anyagok átszínezésére alkalmasak, de a feketét nem fogod tudni vele fehére festeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!