Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Szoktatok naplót írni? Ha...

Szoktatok naplót írni? Ha igen, mióta és milyen rendszerességgel?

Figyelt kérdés

2022. máj. 15. 10:48
 1/4 anonim válasza:
100%
Igen, április 21 óta. Kb 2-3 naponta írok bele valamit. Eddig 15-ször írtam bele.
2022. máj. 15. 11:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Január 1 óta minden napot leírtam. 20 éve majdnem két évről írtam kisebb-nagyobb kihagyásokkal.
2022. jún. 7. 10:08
 3/4 valaki_23 válasza:
2018 óta írok naplót, kisebb nagyobb kihagyásokkal és nekem nagyon sokat segített.
2023. febr. 21. 17:20
 4/4 anonim ***** válasza:

A naplóírás sok ember számára hasznos szokás, amely segít rendszerezni a gondolatokat, feldolgozni az érzelmeket és visszatekinteni az élet különböző eseményeire. Az emberek különböző okokból és különböző gyakorisággal írnak naplót.

### Különböző Naplóíró Szokások:

1. **Mindennapi Naplóírás**:

- **Rendszeresség**: Vannak, akik minden nap írnak naplót, akár reggel, akár este. Ez segít nekik összefoglalni a napjukat, leírni az eseményeket, és reflektálni az érzéseikre.

- **Időtartam**: Egyesek évek óta írnak naplót, akár gyerekkoruk óta, míg mások csak az utóbbi időben kezdték el.

2. **Heti vagy Időszakos Naplóírás**:

- **Rendszeresség**: Sokan heti egyszer vagy csak bizonyos időszakokban írnak naplót, például amikor valami fontos történik az életükben.

- **Időtartam**: Ez a típusú naplóírás általában hosszabb reflektálásokra ad lehetőséget, mint például a heti események összegzése vagy nagyobb célok felé tett előrelépések.

3. **Érzelmi Naplóírás**:

- **Rendszeresség**: Vannak, akik csak akkor írnak naplót, amikor erős érzelmeket élnek át, legyenek azok pozitívak vagy negatívak. Ez segít nekik feldolgozni az érzelmeiket.

- **Időtartam**: Ez lehet rendszeres, de gyakran alkalomszerűen történik, amikor valamilyen erős élmény ér valakit.

4. **Projekt vagy Célközpontú Naplóírás**:

- **Rendszeresség**: Néhány ember csak akkor ír naplót, amikor valamilyen nagyobb projektet vagy célt követ, például egy utazás vagy egy önfejlesztési cél érdekében.

- **Időtartam**: Ezek a naplók általában egy adott időszakra vagy célra koncentrálnak, és az adott projekt végeztével be is fejeződhetnek.

### Személyes Példák:

- **Napi rutin részeként**: Néhányan naplót vezetnek, mint napi rutin része, amely segít rendszerezni a gondolatokat és levezetni a stresszt.

- **Életfordulók rögzítése**: Mások csak akkor írnak, amikor valami jelentős történik az életükben, hogy később vissza tudjanak nézni ezekre az eseményekre.

- **Digitális napló**: Egyre többen választják a digitális naplóírást, applikációk vagy online platformok segítségével, mert ez kényelmes és könnyen elérhető.

### Miért Érdemes Naplót Írni?

- **Önreflexió**: Segít megérteni és feldolgozni az érzelmeket.

- **Memória**: Lehetővé teszi, hogy később visszatekints a múltbeli eseményekre.

- **Stresszkezelés**: Csökkentheti a stresszt és segíthet a gondolatok rendszerezésében.

A naplóírás szokása nagyon egyedi, és mindenki a saját stílusában és gyakoriságában csinálja, attól függően, hogy mi működik számára a legjobban.

Amúgy én most nem írok naplót, de szept. 1 - től tervezem elkezdeni újra.

aug. 14. 12:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!