Nem értem az Edgar végét, valaki el tudja magyarázni?
Miért Tigrana viszi el a balhét? Egy valaki állt ki Edgar mellett. A többiek a temetésen amikor Edgar kérdezgette, hogy igaz-e, hogy Edgar ezt meg azt csinálta akkor helyeseltek, meg a végén simán hagyták volna, hogy a teste legyen a hollók martaléka. Tigrana lényegében ugyanazt csinálta, amit ők, akkor miért van az, hogy Edgar őt megöleti a többieknek meg annyit se mond, hogy ejnye-benye?
És a másik: ha ennyire be voltak Edgarra pöccenve és már azon voltak, hogy a holttestét meggyalázzák, amikor kiderül, hogy él, miért reagálnak így? Miért nem mentek neki? Tehát felbőszülnek Edgar tettei miatt majd kiderül, hogy Edgar él és rögtön elkezdenek énekelni, hogy mennyire szégyellik magukat, pedig csak annyi történt, hogy kiderült, hogy él, semmi olyat nem mondott, hogy "Csüvi, élek és amúgy csak kamuztam nektek, kíváncsi voltam, hogy mennyire gyaláznátok meg az emlékemet."
Illetve Tigrana; miért nyugszik ilyen könnyen bele a sorsába? Miért nem mond legalább annyit, hogy "Fel lettem ültetve" vagy "ő a felelős, nem én", vagy "az ő ötlete volt" vagy akármit?. Jó mondjuk ez tényleg részletkérdés, de az, hogy egy egész falu Edgar emléke ellen és ezzel együtt Edgar ellen fordul és csak a falu szajhája lakol meg ezért, ezt nem értem.
Az első két felvonás után ez a harmadik felvonás nekem nagyon kusza volt. Azt értem, hogy Edgar azért akart kitolni Tigranával, mert új életet akar kezdeni, amiben nem akarja, hogy Tigrana jelen legyen, mert így nem tudna nyugodtan Fideliával lenni, de a többi nekem nem igazán világos.
Azt se értem, hogy ezt a színjátékot hogy össze-vissza mondogatta a bűntetteit álruhában már abból a célból kezdte csinálni hogy kitol Tigranával vagy látta, hogy Fidelia kiáll érte és akkor döntöttte el, hogy Fideliával akar lenni és amikor rájött, hogy Tigrana is siratja őt, de csak a figyelemfelkeltésért akkor jött rá, hogy Tigranának mennie kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!