Lenne egy olyan kérdésem hogy ha meg szeretnék tanulni horgolni akkor milyen kellékeket kell beszereznem és miket kell megtanulnom elsőként?
Eleinte nem kell más, mint egy horgolótű, és egy gombolyag fonal. Tanulásra én egy közepes méretű horgolótűt ajánlanék, mondjuk egy 3-ast, 3 és felest, vagy 4-est. Fonalból szerintem érdemes olyat választani, ami inkább világosabb színű, nem bolyhos, mert azokat nehezebb bontani, és nehezebben átláthatóak. Illetve ne legyen nagyon szálas sem, hanem inkább tömöttebb, ahol nem tudsz a szálak közé bökni. Pl. az Alize Cotton Gold egy nagyon jó tanuló fonal, nagyon könnyű vele horgolni, és gyönyörű színátmenetes változatai vannak (Alize Cotton Gold Batik), amivel akkor is tudsz valami nagyon látványosat alkotni, ha csak az alapokat tudod. De persze bármilyen hasonló tulajdonságú fonal is megfelel. Figyelj arra vásárlásnál, hogy a tű mérete, és a fonal vastagsága összepasszoljon. A fonalon mindig feltüntetik, hogy milyen vastagságú kötőtűt illetve horgolótűt ajánlanak hozzá.
Az alapokat szerintem videóról a legkönnyebb elsajátítani. Én a horgolóiskola videók alapján tanultam ( https://www.youtube.com/user/Mormi888/videos), de sok más hasonló típusú videót találsz még ezeken kívül is. Elsőre elég ha tudod az alap pálcákat, és hogy hogyan kell kört horgolni, illetve, hogy hogyan kell mintát olvasni, azzal már nagyon sok mindent el tudsz készíteni.
Ha lenne még kérdésed, írj nyugodtan, szívesen segítek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!