Hogyan tudnám el érni azt h gyorsabban teljen az idő (többi lent)?
Akkor keress validált kérdőíveket amelyek a videojátékok pszichológiai és társadalmi hatásaival foglalkoznak.
Szóval pl hogy a társas kapcsolatokat hogy befolyásolják (pl mi a motiváció a játékra; a videojáték segítségével szerez barátokat - nincsenek barátai, mert csak játszik; idegesebb-e játék után - relaxáló hatása van; milyen kategóriájú vagy műfajú játékokkal játszik; agresszívebb-e a játéktól - direkt erőszakos játékokat keres)
Nem kell feltétlenül a játékosoknak szóló legyen, mert 3 "útra" osztottam a kérdőívet aszerint, hogy a kitöltő maga a játékos; nem játékos, de a közvetlen környezetében van aki rendszeresen játszik (pl testvér, gyerek, lakótárs); egyik se.
Ha gondolod a kész szakdolgozatot el is küldhetem, mert valami azt súgja ez lesz az államvizsga dolgozatom is 3 év múlva. :D
Vagy az eddigi szakirodalmi összefoglalómat is, ha érdekel. :)
A magyar tejtermelés története c. könyv nagyon érdekes olvasmány. Igazán lebilincselő és izgalmas. Ajánlom az elmélyedést benne!
Viccet félretéve gyerekkoromban én annyira szerettem a karácsonyt, hogy mindig mondtam a szüleimnek, valamilyen jogszabállyal töröljük el a novembert és legyen egyből december, meg Advent:)) Imádom a karácsonyi fényeket, az akkori hangulatot!!
Most pedig felsorolok dolgokat, amiket csinálhatsz, ha nagyon unatkozol:
1. ha tanulsz valamilyen nyelvet, vegyél egy szép füzetet, és az internet segítségével fejezetekre lebontva gyűjtsd ki az összes szabályt az adott nyelvvel kapcsolatban. Ez először persze hülyeségnek tűnik, de elég ha minden nap egy 20 percet foglalkozol vele. Én is írom a sajátomat. Az eredmény konrétan egy teljes könyv lesz a nyelv szabályaival. Ezt később majd tesódnak, gyerekednek, bárkinek odaadhatod és óriási segítséget nyújthatsz. És mondom naponta 20 perc, vagy lehet kevesebb is.
2. varrj
3. mélyedj el a lyukkamerák világában, és kartondobozból készíts egy modellt otthonra
4. keress egy különleges sportot és járj el edzésekre
5. keress Geoládákat a városodban
6. ehhez lehet, hogy kell szülői segítség is: kutassátok fel az őseiteket és egy óriási kartonra rajzoljátok fel a családfátokat
7. vegyél részt a Jónak lenni jó 2021 nevű karácsonyi jótékonysági programban. Ha esetleg van valami értékes tárgyad és ezzel szívesen segítenéd a rászoruló gyerekeket, ajánld fel a licitre
8. kezdj el szurkolni egy kézilabda/kosár/akármi csapatnak, nézd meg minden héten a meccseit, vagy járj ki azokra
9. készíts részletes tervet, melyik családodnak milyen ajandékot adsz Szenteste: szerezz be valami nagyon különlegeset, amit évek múlva is emlegetni fognak
10. mindennap csinálj annyi fekvőt, amennyi nap van karácsonyig. Be fog válni:)
11. olvasgass az 1956-os forradalom eseményeiről. Szerintem aki megérti mi törtent akkor, az mindig boldogulni fog az életben.
12. csinálj egy nagyon különleges adventi naptárt december 1-re
13. egy kis mécses segítségével építs egy "pop-pop" hajót. A youtube on nagyon sok videó van erről
14. csinálj egy saját nyelvet
15. csinálj saját titkosírást
16. olvasd el a Gyűrűk Urát
17. ültess egy babot műanyag palack levágott alsó felébe a szobádban, locsold minden nap és nézd meg hogyan növekszik
18. kezdj el játszani valamilyen hangszeren
19. kérj karácsonyra egy sakkgépet. Nem olyan drága. Egyedül is tudsz vele játszani, és elképesztő módon fejlesztheted a logikádat, matek dogakor sokat fogsz még köszönni neki, plusz nagy dolog, ha valaki profin tud sakkozni! Nagyon nem olyan egyszerű, mint sokan hiszik...
20. vezess naplót, amiben kifejted a gondolataidat MINDENRŐL
21. rajzolj egy Európa térképet a szobádba, megnevezve a városokat, hegységeket, tavakat
22. írj egy verset a karácsonyról! Na ugye, hogy nem is olyan könnyű verset írni?
23. építs a családnak ajándékba egy betlehemet kartonból, melyet mostantól minden karácsonykor odatehettek a fa alá. Meglehet ezt csinálni nagyon szépre és igényesre is!
Hirtelen ennyi jutott eszembe! Remélem, segítettem. Próbáld ki őket!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!