Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Érettségi.A sok tanuláson...

Érettségi.A sok tanuláson kívül,hogy lehet rá jól felkészülni?

Figyelt kérdés

2021. aug. 27. 13:18
 1/3 anonim ***** válasza:
84%

Megoldani korábbi feladatsorokat.

Felmondani tételt úgy, hogy pl. tükörben nézed magad vagy videóra veszed és ilyenkor megfigyeled a testbeszéded. A magabiztosság nagyon fontos.

2021. aug. 27. 14:01
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

témakörök szerinti érettségi feladatk megoldása.

szóval pl matekból ne a 2010-es feladatsort, majd a 2011es feladatsort csináld meg teljes egészében, hanem először csinálj végig minden halmazos feladat, majd minden geometriás feladatot. Így jobban be tudod gyakorolni hogy egyes témákból mit várnak el. itt össze vannak szedve témakörönként a feladatok matekból: [link]

e mellett találd ki hogy miért akarsz érettségit. lehetőleg azon kívül hogy legyen meg a papírod. továbbtanulás? hol szeretnél továbbtanulni? hány pont szokott oda kelleni? Mennyit emelkedhet? az emelkedéshez adj hozzá még 10-20 pontot, és célozd be azt. Az én tapasztalatom az hogy sokkal könnyebben nekiállok tanulni vagy bármi mást csinálni ha tudom hogy mi a konkrét célom, ha van valami ami motivál.

2021. aug. 27. 15:02
 3/3 anonim válasza:
100%

Iszonyatosan sok régebbi évi feladatsort megoldani.

Matek esetén az alábbi oldalt javasolom: [link]

itt fent vannak a régebbi évi feladatok témakörök szerint én ez ajánlom. Én emelt matekot csináltam és nekem ez nagyon bevált, 84 pontot értem el írásbelin. (Emeleten 115 pontos az írásbeli)

Töri esetén vannak olyan könyvek amikbe amikbe ki vannak dolgozva az írásbeli tételek én az alábbit könyvet használtam: [link]

Közép töri írásbelim 86%-os lett, szóval nagyon beváltál és másoknak is hasonlóan jó lett akik ebből tanultak.

Magyar érettségi esetén javaslom, hogy oldjál meg néhány szövegértési feladatot, az novella és verselemzést tuti gyakoroljátok a suliban is, azzal szerintem nem lesz baj.

Angol érettségire nekem nem nagyon készültem szerintem, nem annyira nehéz. Lehet te más nyelvből érettségizel, arról nem tudok nyilatkozni. Esetleg azt tudnám javasolni, hogy járjál el külön nyelvtanárhoz, és gyakoroljatok vele ami nem megy, legalább a szóbeli érettségi előtt 2-3 alkalmat min 60 percet beszéljetek egymással, annyi idő alatt rááll az ember agya a beszédre szerintem, de ha van otthon valaki aki tudja azt a nyelvet akkor vele is beszélhetsz, nagyon sokat fog dobni a szóbelin, ezt garantálom.

A választott másik tárgyadról se tudok nyilatkozni, mert nem tudom, hogy mi lesz az.

Én a szóbelire úgy készültem, hogy már voltak kész kidolgozott tételeim és leültem és bemagoltam. Minden nap az előző napit felmondtam magamnak.

Az a lényeg, hogy ne stresszelj előtte, csak szép nyugodtan kell. Szerintem abból nem sül ki jó ha előtte bepánikolsz, az csak ront a helyzeten, egy kis félelem előtte azért nem árt.

Én 2018/19-es tanévben érettségiztem (mindegyik érettségim 5-ös lett). Ha meg amiatt aggódsz, hogy meg fogsz bukni amiatt végképp ne, mert szinte senki se bukik meg az érettségin. Ha eljutsz az érettségiig akkor az érettségin a sulidba át fognak téged lögdösni, emiatt nem kell aggódni, max emelet szinten buktatnak meg. Minden tanár stresszel titeket, hogy ilyen nehéz olyan nehéz, de ezt csak azért, hogy rávegyen titeket arra, hogy tanuljatok, nem olyan nehéz mint ahogyan beállítják szerintem.

2021. aug. 27. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!